To je to što me zanima!

Mudrosti Ivana od Vlade: Na Fejsu Vrdoljak širi optimizam

Vrdoljak se odlučio za motivacijske slogane, one zbog kojih se ujutro lakše ustati, one koje stavimo uz novogodišnji popis želja ili okrećemo novi list u životu
Vidi originalni članak

Najveći dio našeg uvoza dolazi iz inozemstva. Jedna od dobrih stvari u knjigama je što ponekad u njima ima i izvrsnih slika. Budućnost će biti ljepša sutra. Ja težim da budemo kompetitivna nacija. Spremni smo za bilo koji nepredviđen događaj koji se može ili ne može dogoditi.

Ovo je samo dio mudrosti koji bi zaslužio naći svoje mjesto na Facebookovoj stranici Ministarstva gospodarstva i šefa Ivana Vrdoljaka - uzmemo li u obzir uspješnost tog resora u posljednje četiri godine. Mudre misli pripadaju Georgeu Bushu mlađem, svjetski poznatom po svojim intelektualnim akrobacijama, dosjetkama koje nisu uspijevali smisliti ni najveći svjetski inovatori.

No ministar Ivan Vrdoljak, ili administratori njegove stranice, odlučio se za čiste motivacijske slogane, one zbog kojih se ujutro lakše ustati, one koje stavimo uz novogodišnji popis želja ili okrećemo novi list u životu. Umjesto Busha uzeo je nezaboravne klasike, svima znane intelektualce. U ponedjeljak je tjedan započeo citatom škotskog romanopisca Waltera Scotta: 

“Za uspjeh, stav je jednako važan kao i sposobnost”. U tom tonu su i misli Robina Sharme, jednog od najcjenjenijih menadžerskih konzultanata u svijetu, zatim autora “Umijeća ratovanja” Sun Tzua, pisca Honorea de Balzaca i Alberta Camusa. Dane je započinjao i s Churchillom te Lincolnom...

Profil vrvi porukama poput: ‘‘Uspjeh ne dolazi sam od sebe za njega se valja izboriti.’’; ‘‘Za odustajanje je uvijek prerano.’’; ‘‘Sva sreća ovisi o hrabrosti i radu.’’;. Američki “yes, I can” pristup svojedobno je izazvao opći podsmijeh javnosti kad ga je upotrijebio i veliki Željko Kerum, a pozitivno mantranje ministara viđamo i svakodnevno na ekranima u reklamama (Gordan Maras: “Zavrti ideju”). 

Za razliku od njih šef Zoki od početka mandata osim latinskih izreka, pokušava utemeljiti sljedbenike “zoranizama”. Pa nas je tako često šokirao.

- Čak i da ne radimo ništa, nešto će se dogoditi - znao je reći. Vrdoljakovi kolačići sreće na ‘fejsu’ nakon što se prisjetimo toga zvuče barem poticajno, ako ništa drugo.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • pipica1234 18.05.2015.

    mudrosti ivana od vlade,hahahhahahahahhahaha

  • colonelo 18.05.2015.

    ... o ovom liku mene samo zanima kada će ga DORH "isprocesuirati" zbog lopovluka ... njegova mudrost natjerala bi i imbecile na bljuvanje ... strava ...

  • Mercedes s klasa 17.05.2015.

    malo manje bunike nećete na izborima prijeći ni prag

Komentiraj...
Vidi sve komentare