To je to što me zanima!

Muftija: Batine su šaljive, žena poslije njih ne smije biti ružna

Prije nego se razvede muškarac mora dati sve od sebe da bi spasio brak, savjetovao je muftija Al-Laham. Ženu prvo treba opomenuti, a sve probleme zadržati unutar svoja četiri zida
Vidi originalni članak

Muftija iz Gaze Hassan al-Laham na službenoj palestinskoj televiziji govorio je o tome što muškarac treba poduzeti kako bi spriječio rastavu.

Nema ni govora o tome da bi muškarac trebao korigirati svoje ponašanje, već žene trebaju disciplinu. Hassan tako savjetuje da muškarci prvo opomenu svoje žene kako bi pokazali 'dobre odnose, poštovanje i ljudskost'. Podsjetio je sunarodnjake i da im žene ipak nisu robovi jer ih nisu kupili na tržnici. 

Opomena treba biti u pozitivnom tonu, savjetuje Al-Laham, a svi problemi trebaju ostati unutar četiri zida i ne treba se pokazivati vanjskom svijetu. Osim toga supružnici bi trebali spavati u odvojenim krevetima. 


Ako ni to ne upali, Hassan savjetuje muškarcima da tuku svoje žene, ali ne tako da poslije toga budu ružne. 

- Drugim riječima, ne tako jako da dođe policija i da joj slomi ruku, izazove krvarenje ili da joj lice postane ružno. Batine nisu namijenjene tome da je unakaze, naude joj ili je ponize. Batine će biti šala. Udarat će je šaljivo - objasnio je voditeljici muftija iz Gaze. 

Ponovio je da udarac ne bi trebao lomiti kosti, niti poružniti ženu.

- Batine su podsjetnik na ljubav i prijateljstvo koje nam je Alah naredio još između nas - zaključio je.

'Nemojte mastrubirati, ruka će vam biti trudna'

Muslimanski vjerski vođa Mücahid Cihad Han na turskoj je televiziji savjetovao muškarcima da ne mastrubiraju jer će im u 'onostranom životu ruka biti trudna i zahtijevat će pred bogom svoja prava'. 
Nakon toga su ga ismijali na internetu.

Inače, u Kuranu nema jasnih smjernica o masturbaciji, a neki islamski vjerski vođe kažu da je ona dopuštena ako će spasiti brak od izvanbračnih afera. 

Idi na 24sata

Komentari 232

  • TVRDOGLAVI SVABO 22.02.2016.

    izbatimajt teg supka muvtiju nek nebude ruzan vako tuci te ga sve dok se ne proljepsa

  • Pero_Ždero 21.02.2016.

    bolesni umovi !!

  • 33beg33 20.02.2016.

    svjet treba organizirano udariti na islam,zlo koje je gore od karcinoma,siri se nevjerovatnom brzinom i da udri putine,nato i ostali

Komentiraj...
Vidi sve komentare