To je to što me zanima!

Mulj u Lakoti nije opasan, voda u Pazinu ispravna je za piće

iz Grada Pazina tvrde da su sve analize pokazale da mulj koji se odlagao na odlagalištu otpada Lakota neopasan pa da stoga nisu zagađeni izvori vode
Vidi originalni članak

U prostoru velike vijećnice Grada Pazina u četvrtak je održana tiskovna konferencija na kojoj su iznijete ključne informacije o stanju na odlagalištu inertnog građevinskog otpada Lakota, a zbog kojeg se nakon kiša i nevremena koje je nedavno pogodilo Istru ujedno se zagadila i poznata Pazinska jama.

Potonjoj konfereciji prisustvovao je i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, a tamo istaknuto da Grad i trgovačko društvo Usluga d.o.o. od samog počeka rade na rješavanju posljedica nevremena i nastalih šteta, a sve uz suradnju s Hrvatskim vodama, građanskom inicijativom Naš Potok, te javnom ustanovom Natura Histrica.

Jednim djelom zajedničkim snagama otpad je s površine očišćen, a po pitanju štetnosti građevinskog materijala napomenuto kako su analize pokazale da mulj je bezopasan.

Uz to rečeno je kako je i pulski vodovod poduzelo preventivna i izvanredna ispitivanja kvalitete vode na području izvora Rakonek, a kojim se opskrbljuje južni dio Istre, a analiza dodatno pokazala da voda je ispravna za piće.

EKOLOŠKA KATASTROFA KOD PAZINA Zbog odlagališta otpada izvori pitke vode u Istri su zagađeni!

Da se više takve stvari nebi ponavljale, na kraju je istaknuto da treba što prije sanirati dio odlagališta Lakota, te predio bujice Dražej i Pazinskog potoka, a koji su od velike važnosti za Grad Pazin i njegove građane, izvijestili su iz Pazina. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • smijeh 21.02.2019.

    Pokupili su milijone a sad ce opet za "sanaciju" !!!a di je sad ministarstvo za zastitu okolisa???

  • DT2311 21.02.2019.

    Onaj tko je to rekao neka krene piti pa ću i ja nije problem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare