To je to što me zanima!

Munja udarila u avion na letu Dubrovnik - Zagreb: 'Vidjela se plava svjetlost, čuli su se urlici'

Taman kad smo se približavali Zagrebu i počeli slijetanje te prošli oblake, munja je udarila u avion. Odjednom se pojavilo plavo svijetlo i čuo se baš jak udarac, kao da doživiš sudar, ispričao nam je čitatelj
Vidi originalni članak

Među putnicima na letu Croatia Airlinesa koji su putovali iz Dubrovnika u Zagreb nastala je panika kada je negdje prije slijetanja u Zagreb u zrakoplov udarila munja.

- Taman kad smo se približavali Zagrebu i počeli slijetanje te prošli oblake, munja je udarila u avion. Odjednom se pojavilo plavo svijetlo i čuo se baš jak udarac, kao da doživiš sudar - ispričao nam je čitatelj koji je putovao zrakoplovom iz Dubrovnika za Zagreb.

POGLEDAJTE SNIMKU VIDEO Orkanski vjetrovi nosili sve pred sobom u Čazmi: Čupali stabla, krovove, stolce...

Među putnicima je tada, kaže, nastala panika.

- Nastala je panika, čuli su se urlici. Kada su shvatili što se dogodilo su se smirili. Uz turbulencije smo ubrzo uspjeli sletjeti - kazao nam je čitatelj.

Cijelu situaciju nam je potvrdio i glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

- Kapetan je uoči slijetanja prijavio da je došlo do udara groma. Zrakoplov je detaljno pregledan te nisu pronađena nikakva oštećenja te će biti ponovno uključen u promet po planu.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Oluja je kod Slatine rušila voćke i krovove: 'Stariji mještani nisu nikada ovako nešto doživjeli'

Sigurnost putnika prilikom udara nije bila ugrožena, a otkrio nam je i zašto je tako.

- Što se tiče sigurnosti putnika, zrakoplov je proizveden i konstruiran po principu faradeyevog kaveza, odnosno on je kao jedna čelična mreža, što znači da štiti od većih oštećenja prilikom udara groma jer se elektricitet prenosi u atmosferu preko statičkih ispražnjivača - objasnio nam je. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Steve01 16.09.2022.

    sreća pa su imali maske na glavi

  • _automan_ 16.09.2022.

    Možda je grom zaurlao prije udara...majke ti mile koji naslov...😂😂

  • MAKANTAHI 16.09.2022.

    ha ha , malo su se strzali, jel bilo influencera u avionu , da nam dočaraju kukavičluk

Komentiraj...
Vidi sve komentare