To je to što me zanima!

MUP tužio Hrvatske autoceste jer je jazavac pretrčao A1: Pustila sam gas, ali je prekasno

Policajka Ivana u svibnju imala prometnu nesreću na južnom kolniku A1 na dionici Jastrebarsko – Zdenčina
Vidi originalni članak

MUP je tužio Hrvatske autoceste zbog prometne nesreće iz svibnja tražeći da im nadoknade oko 24.000 kuna za popravak njihovog automobila i da im podmire 2500 kuna troškova, javlja Danica.hr.

Policajka Ivana u svibnju imala prometnu nesreću na južnom kolniku A1 na dionici Jastrebarsko – Zdenčina.

Naime, kretala se desnom trakom kada je prednjim dijelom automobila naletjela na jazavca. Vozila je brzinom 140 km/h, a nesreća se dogodila oko dva sata u noći.

RAVNOPRAVNO SUDJELOVANJE MUP otvara nova radna mjesta: 'Potičemo osobe s invaliditetom da sudjeluju u natječajima'

- Vidljivost je bila slaba, uobičajena za noć. Nakon prometne nezgode, na vozilu je oštećen prednji donji dio, odnosno kiler iz kojeg je iscurila voda - rekla je na sudu.

Ističe da kada je uočila jazavaca da je odmah pustila gas, ali da pri toj brzini ništa nije mogla napraviti.

POSEBAN ODRED SPECIJALACA MUP osniva novi odred, bavit će se isključivo euro-kriminalom

- Na području autoceste gdje se dogodila nesreća bile postavljene zaštitne žičane ograde koje su tehnička sigurnosna konstrukcija sa svrhom zaštite prometa od divljači i drugih životinja te sprečavanja prijelaza vozila i pješaka s okolnih putova na trasu autoceste - kazali su na sudu.

Na nepravomoćnoj presudi sud je zaključio da nisu zabilježena nikakva oštećenja na zaštitnoj ogradi ni prokopi ispod ograde.

NASTAVAK ISTRAGE Zagrebačka policija pretragom doma šefa krijumčarske skupine pronašla 20 kilograma kokaina

Smatraju da je HAC poduzeo sve mjere zaštite koje je bio dužan poduzeti. Smatraju da je 'pretrčavanje jazavca nenadan događaj na koji HAC u utvrđenim okolnostima nije mogao utjecati.

Također, ovdje valja uzeti u obzir i činjenicu da je jazavac životinja koja živi u podzemnoj jazbini i isto tako se kreće ispod zemlje. Dakle, MUP nije dokazao da je na strani HAC-a postojao propust u pogledu održavanja ceste - zaključio je sud u nepravomoćnoj presudi.

Sud je u cijelosti odbio tužbu Ministarstva unutarnjih poslova, a presuda je nepravomoćna i na nju se MUP može žaliti.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • matija08 21.11.2022.

    Kaj ga nije zaobišla , ne

  • bezeveze 21.11.2022.

    Da je neki smrtnik civil ga pregazio i zavrsio sa ostecenim autom bi on tuzio bi smijali bi mu se svi, "to se desava kaj os".

  • 21.11.2022.

    Kad se to dogodi obicnom narodu onda "vozac nije prilagodio voznju uvjetima prometa" no kad je u pitanju privatna prcija zvana Policija d.o.o. e onda je kriva zivotinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare