To je to što me zanima!

Planirao je terorističke napade u Hrvatskoj! Imao fotke i adrese državnih dužnosnika i obitelji

Osumnjičeni je spremao fotografije sudaca, novinara i saborskih zastupnika, imao je i njihove adrese kao i fotografije zgrada institucija i TV kuća. Našli su mu automatsku pušku s prigušivačem i bombe
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je, u suradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a provelo te dovršilo izvide i istraživanje protiv 53-godišnjaka zbog sumnje da je pripremao terorističke napade. Nakon provedenog istraživanja, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 21. studenog 2022. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv okrivljenika. 

Terete ga da je od 27. siječnja 2020. do 1. ožujka 2022. na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom nositelja aktualne političke vlasti u Hrvatskoj i nezadovoljan propisanim mjerama zaštite pučanstva od zaraze i prijenosa COVID-19,  postupao s ciljem ozbiljnog narušavanja osnovnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura RH. 

Skidao fotografije dužnosnika i članova obitelji

Utvrdili da je skidao s Interneta i u memoriju tablet uređaja pohranjivao fotografije najviših državnih dužnosnika i članova njihovih obitelji, predstojnika i ravnatelja zdravstvenih institucija, istaknutih znanstvenika i profesora, sudaca Ustavnog suda, saborskih zastupnika, zastupnika u Europskom parlamentu, bivših državnih dužnosnika, predstavnika medija i novinara, predstavnika crkvenih vlasti, kao i fotografije nekoliko veleposlanstava u Hrvatskoj, zgrada drugih institucija i televizijskih kuća.

Okrivljenik je, smatra odvjetništvo, putem Interneta i aplikacija preuzeo više videozapisa osobe, koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine, u više gradova na području Hrvatske pozivala građanstvo na rušenje aktualne političke vlasti.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je govorima Marka Franciškovića, koji je nedavno pušten iz istražnog zatvora nakon što sud u nekoliko navrata nije potvrdio optužnicu podignutu protiv njega zbog poticanja na terorizam.

Našli mu automatsku pušku s prigušivačem

Osim što je skidao fotografija dužnosnika i članova njihove obitelji, 53-godišnjak je pribavio i adrese na kojima stanuju najviši predstavnici izvršne vlasti, kao i ravnatelji jednog zavoda i bolnice, te je pretraživao i pohranjivao u tablet uređaj način kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni dužnosnici i ravnatelji, kao i mjesta gdje se nalaze pojedina veleposlanstva i jedna televizijska kuća.

Smatraju da je, u svrhu lišenja života i napada na tijelo nositelja aktualne političke vlasti i društvenih struktura u Hrvatskoj, planirao pribaviti kofer za prikriveno nošenje oružja čije je fotografije imao kao i da je pribavio i kod sebe držao dva pištolja i dva spremnika s većim brojem streljiva, automatsku pušku s prigušivačem i laserskim ciljnikom, te veći broj pripadajućih spremnika sa streljivom, kao i dvije ručne bombe i dva noža. 

Odvjetništvo je izvijestilo i kako se 53-godišnjak nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih kaznenih djela.

Inače za pripremanje teroristički napada na tijelo i život zapriječena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • Jagoda jagoda 22.11.2022.

    Dršću gaće, horor pere a ? Trese se stražnjica! Znači tako se pravda novi audi! Prozirno al ono baš!

  • yocko 22.11.2022.

    Od sirotinje koji kopa po kantama i poštenog čovjeka,sigurno nije imao ni jednu sliku.

  • Maxitron 22.11.2022.

    I odmah je sve priznal?? Samo su ga zamolili ?? kakva suosjećajnost!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare