To je to što me zanima!

Muslimani spaljuju Pampersice: 'Na pakiranju piše Muhamed'

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica...
Vidi originalni članak

Skupina muslimana pozvala je na bojkot Pampers pelena nakon što su riječ "Muhamed" uspjeli iščitati na licu nacrtane mačke koja se pojavljuje na pakiranju. 

Linije koje ilustriraju brkove, nos, usta i lijevo oko nasmijane mačke podsjetile su ih na prorokovo ime napisano na arapskom. Pakiranje su stoga odmah proglasili "uvredom za islam".

Na ulicama Indije brojni su roditelji u znak prosvjeda javno spalili Pampersice. 

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica:

- Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda. On je sveta osoba u islamu i bilo kakvo nepoštivanje ne može se tolerirati. One koji su ovo napravili treba uhititi i kazniti.  

Dio korisnika društvenih mreža pridružio se pozivu na bojkot dok drugi dio smatra kako je riječ tek o običnom crtežu i da je sve izvučeno iz konteksta. 

U P&G-u za The Sun kažu kako su svjesni krivog tumačenja crteža koje se proširilo Facebookom i YouTubeom i dodaju:

- To je obični crtež mačke kakav često viđamo u crtićima. Nikad nam nije namjera bila uvrijediti bilo koga niti bilo čiju vjeru. 


 

Idi na 24sata

Komentari 190

  • KALIMERO 26.02.2018.

    Što god našaraš njih asocira na Muhameda ... kako ih dupe od koze ne asocira na Muhameda.

  • arwin 25.02.2018.

    Nemaju većih problema pa proučavaju mačkine brkove na Pampersicama. Nije ni čudo da ih u svakom ratu Izrealci razbiju ko beba zvečku.

  • PRCO 24.02.2018.

    Sad zamislite da mercedes svoju novu S klasu nazove muha-med

Komentiraj...
Vidi sve komentare