Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
190 komentara

Muslimani spaljuju Pampersice: 'Na pakiranju piše Muhamed'

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica...

190 komentara

Skupina muslimana pozvala je na bojkot Pampers pelena nakon što su riječ "Muhamed" uspjeli iščitati na licu nacrtane mačke koja se pojavljuje na pakiranju. 

Linije koje ilustriraju brkove, nos, usta i lijevo oko nasmijane mačke podsjetile su ih na prorokovo ime napisano na arapskom. Pakiranje su stoga odmah proglasili "uvredom za islam".

Na ulicama Indije brojni su roditelji u znak prosvjeda javno spalili Pampersice. 

Aktivisti u pismu policiji kažu da Pampers, iza kojeg stoji američka kompanija Procter & Gamble, vrijeđa osjećaje muslimana i pozivaju da se njihovi proizvodi uklone s polica:

- Čak i s golim okom može se pročitati ime Muhameda. On je sveta osoba u islamu i bilo kakvo nepoštivanje ne može se tolerirati. One koji su ovo napravili treba uhititi i kazniti.  

Dio korisnika društvenih mreža pridružio se pozivu na bojkot dok drugi dio smatra kako je riječ tek o običnom crtežu i da je sve izvučeno iz konteksta. 

U P&G-u za The Sun kažu kako su svjesni krivog tumačenja crteža koje se proširilo Facebookom i YouTubeom i dodaju:

- To je obični crtež mačke kakav često viđamo u crtićima. Nikad nam nije namjera bila uvrijediti bilo koga niti bilo čiju vjeru. 


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message