To je to što me zanima!

Muž mrtve rodilje: Bila je dobre volje pred porod...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Liječnički trojac se tereti za nesavjesno liječenje nakon što se dijete Dragice Ivankić u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh rodilo mrtvo 21. siječnja 2002.
Vidi originalni članak

Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje trojici liječnika, Mislavu Luki Damjanu, Fadilu Hasanu i Renatu Baumanu, zbog smrti rodilje Dragice Ivankić 21. siječnja 2002. godine. Liječnički trojac se tereti za nesavjesno liječenje nakon što se njeno dijete rodilo mrtvo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh. Nisu poduzeli mjere kojima bi se majka zaštitila. Iskrvarila je zbog puknuća maternice. U četvrtak je na sudu svjedočio suprug pokojnice te liječnici i sestre koje su bile dežurne na odjelu.
- Moja supruga za vrijeme trudnoće nije imala nikakvih problema. Kontrolirala se kod ginekologa i na dan poroda je bila dobro raspoložena. Sama je osjetila da je vrijeme da krenemo u bolnicu. U bolnicu je donijela i trudničku knjižicu koja meni nije nikada vraćena - rekao je Robert Ivankić (43). Ni danas mu nije jasno kako je izgubio suprugu.
- Poslije šivanja rodilja je imala niži tlak i rupturu jetre. Nismo primijetili oštećenje maternice - rekla je babica Sanjica Bokan. Pedijatar Milan Stanojević pregledao je dijete nakon rođenja i utvrdio da je umrlo prije poroda. Bilo je mlohavo i beživotno te je imalo poremećaj 'vodena glava' i nije mu bilo pomoći. Liječnici su zbog težeg poroda na rodilji primijenili zahvate potiskivanja, koji su zabranjeni, ali se u praksi primjenjuju.


KURJAK SVE ZATAŠKAO
Ginekologa Asima Kurjaka nepravomoćno su osudili na osam mjeseci zatvora jer je zataškavao da su liječnici pogriješili pri porodu Dragice Ivankić, ali je slučaj otišao u zastaru.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • rena7 27.05.2010.

    Tužno. Nadam se da suđenje neće završiti pod naslovom tresla se brda, rodio se miš.

  • ladyluna 27.05.2010.

    Tom Kurjako dabogda se istom mjerom vratilo...

  • prljavi mile 27.05.2010.

    Trudnička knjižica nije vraćena suprugu jer je to dokaz da je za vrijeme trudnoće sve bilo u redu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare