To je to što me zanima!

Na 11. prosvjedu Krug za trg: "Skinut ćemo Tita zajedno..."

Inicijativa Krug za trg održala je u subotu prosvjed "Simboli totalitarizma ne mogu biti uzori "ispred Hrvatskog narodnog kazališta te je na prosvjedu prisustvovalo oko 3000 ljudi koji se 11. put sastaju
Vidi originalni članak

Organizatori su osudili svaki oblik totalitarizma i režima rekavši kako je neprihvatljivo da u demokratskom društvu postoji trg nazvan po diktatoru koji je nakon rata naredio ubojstvo preko 200 000 ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Organizatori su s pozornice uočili saborske zastupnike  Zlatka Hasanbegovića, Brunu Esih i generala Željka Glasnovića te su ih pozvali da se obrate okupljenim građanima.

-Skinut ćemo ga zajedno!- izjavila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Bruna Esih, na čijoj se listi za Gradsku skupštinu nalazi HDZ-ov Zlatko Hasanbegović i nezavisni zastupnik Željko Glasnović.

-Odluka da se makne ovo moralno i građansko ruglo neće donijeti nikakvo činovničko povjerenstvo. Donijet ćemo ga mi, nova Gradska skupština koja će bez ikakvih kalkulacija promijeniti ime ovog zlokobnog simbola. Jamstva smo mi koji mislimo ono što govorimo, a radimo ono što govorimo- rekao je Zlatko Hasanbegović te na pitanje misli li da će biti izbačen iz HDZ-a, Hasanbegović je ponovio kako to u HDZ-u preko vikenda ne rade, nakon čega je  Priopćio  kako će o svojoj odluci da se kandidira na listi Brune Esih više reći u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 438

  • mrTrobec 07.05.2017.

    ,Copor pobjedjenih ustasa i njihovi simpatizeri htjeli bi uzeti trg najvecem sinu hrvatskog naroda marsalu Titu,sto si sve zgadija umislja

  • 07.05.2017.

    Ako je vama to suštinski problem u državi, onda je bolje da se zavučete u neku špilju na Velebitu ili Dinari.

  • JerkoKC 07.05.2017.

    Skinite vi vašeg koljača pavelića,koji je pobjegao s vašim blagom i ostavio vas na milost i nemilost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare