To je to što me zanima!

Na 6 mjeseci: Grčkoj će ipak produljiti sporazum o zajmu?

Uglavnom, rješenje se mora naći do petka jer Grčkoj program paketa pomoći istječe krajem veljače što znači da, ako neće biti dogovora, Grčkoj prijeti bankrot
Vidi originalni članak

Grčka će u srijedu tražiti produljenje sporazuma o zajmu na šest mjeseci, tvrdi izvor u grčkoj vladi na koji se poziva BBC. No taj sporazum o zajmu se razlikuje od punog programa financijske pomoći Grčkoj.

- Ne prihvaćamo ultimatume. Nećemo zatražiti produženje programa pomoći. Razmatramo mogućnost da zatražimo produljenje sporazuma o zajmu, jasno ga razlikujući od programa pomoći - rekli su u grčkoj vladi.

No Europska unija je dosad jasno dala do znanja da ne pristaje na razdvajanje financiranja Grčke i obvezu vraćanja duga od pitanje štednje i reformi koje je obećala prethodna grčka vlada predvođena konzervativcima.

Ako se ne dogovore, Grčkoj prijeti bankrot

Uglavnom rješenje se mora naći do petka jer Grčkoj program paketa pomoći istječe krajem veljače što znači da, ako neće biti dogovora, Grčkoj prijeti bankrot. 


Idi na 24sata

Komentari 9

  • nnina7 19.02.2015.

    EU-samo zlo,nista drugo.

  • MrJinks 18.02.2015.

    Ode EU hehehe neče tlačiti ljude više....ode i njihova štednja i ove i one mjere ...ode sve ...svaki dan jedna država bježi od zapada i njihovog porobljavanja....svaki zakon je na štetu ljudi ...svaki dan 5 novih poreza, novih pet zakona ...samo daj pare a ništa za uzvrat....prvo su mamili u EU biče radna mjesta (sad kad smo ušli ..sad hrvati više nisu poželjni)....onda biče šengen (sad nema više šengena za Hrvatsku)...podiče standard (ja nevidim nikog da je prosperirao od te unije (samo dugovi i krediti.. to je njihova pomoč.)...Uništili su gospodarstvo , uništili su poljoprivredu (da zlatna dolina bankrotira..takav slučaj u svijetu nije viđen)...ribare mame da odustanu od ribolova (da umru od gladi, da uvozimo njihovu ribu....potpuni debakl treba ih na tjeralice stavit a ne iči im na ruku..ova unija je zlo treba izači pod hitno i uzeti volan u ruke opet te ljudima vratiti nadu ovo više nema smisla zbog par špijuna koji rade za njih trpi cijeli narod !!!!

  • SOROSEVPLACENIK 18.02.2015.

    Kaj znači bankrot?Da li to znači da se pohlepni bankari koji su godinama pumpali novac da bi se Grčki političari bogatili(baš kao i kod nas)neće moći naplatiti?E,pa znali su oni da Grci troše više neg zarađuju,a sad kukaju.Najgore kaj bankare saniraju porezni obveznici,a inače mi tih lihvara nije nimalo žao.I pitam se gdje su završile te silne milijarde eura koje smo mi dužni svjetskim kreditorima?Kod mene nisu.Završile su kod onih kaj imaju vile na Pantovčaku,a najžalosnije kaj i ja dajem veliki dio plače da bi se ti krediti vračali,a elita kupala u privatnim bazenima i vozila privatnim helikopterima.Fuj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare