To je to što me zanima!

'Na Badnjak su mi upali majci u kuću, opljačkali su je i prebili'

Ne želim generalizirati i reći da je romska nacionalna manjina problematična, ali nažalost, velik dio pojedinaca jest, rekla je Božica Makar u Saboru, dodavši kako se mještani ne usude izaći na ulice
Vidi originalni članak

HNS-ova Božica Makar iz Ludbrega govoreći za saborskom govornicom o sigurnosti građana i (ne)provođenju zakona, na rubu suza ispričala je osobnu priču. 

- Nedavno sam i sama osjetila u svojoj obitelji što znači nesigurnost. U noći na Badnjak u kuću moje 82-godišnje majke došli su razbojnici, opljačkali je, isprebijali, završila je u bolnici nepokretna. Utvrđeno je da se radilo o pojedinicima romske nacionalne manjine, koji su doselili nedavno i imaju evidentiran niz prekršaja. Ne želim generalizirati i reći da je romska nacionalna manjina problematična, ali, nažalost, velik dio pojedinaca jest - istaknula je dodavši kako se mještani ne usude izaći na ulice.

- Točno je da imamo premalo policije i socijalnih radnika, ali kad oni odrade svoj posao pravosuđe bi trebalo odraditi i svoj, a ne da često zakaže - poručila je Makar dodavši kako treba posebnu pažnju posvetiti zanemarivanju romske djece te na njihovo školovanje.
 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • nori 🖖 23.01.2020.

    Dok se ne nasele u elitnim četvrtima problem će postojati

  • 22.01.2020.

    Gospođo, njihov zastupnik je vaš kolega u Saboru. Zašto se ne obratite njemu?

  • profil2057 22.01.2020.

    U hrvatskoj javnosti Romi do sad nisu postojali. Ocekujem komentar Kajtazija

Komentiraj...
Vidi sve komentare