To je to što me zanima!

Na čelu opasne bande: 'Braća Ćulum su državna opasnost...'

Boki i njegov brat Nermin Ćulum na čelu su bajkerske organizacije ili, kako sami sebe nazivaju, 'bratstva' United Tribuns, koje je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost
Vidi originalni članak

Policajci Unsko-sanskog kantona u BiH uhitili su braću Nermina Armina Ćuluma, potvrdio je načelnik policije Mujo Koričić za Avaz

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske braću Ćulum povezuje s ubojstvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog osiguranja Žarka Pavlovića. Zbog ubojstva su već uhićeni Emilio Baldo i Benedi Đukanović koji je u bijegu, javlja Avaz. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni se terete i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Goranu Iliću, tjelohranitelju koji je uspio uzvratiti vatru te ubiti napadača Kovačevića. Ilić je zadobio više prostrijelnih ozljeda no liječnici u Banjoj Luci uspjeli su mu spasiti život. U utorak je kao osumnjičeni bio uhićen i Goran Milanović no lokalni mediji javljaju kako je on nakon saslušanja pušten na slobodu.

O dvojici braće pisalo se i ranije, tako da nisu nepoznati široj javnosti, piše Faktor.ba. Krajem 2016. godine policija je pretresla prostorije 'Udruženja Sportski klub UT' u Sanskom Mostu, koji je u vlasništvu Armina Ćuluma Bokija, navodno u potrazi za nelegalnim oružjem, koje na kraju nije pronađeno u tom objektu.

Boki i njegov brat Nermin Ćulum na čelu su bajkerske organizacije ili, kako sami sebe nazivaju, 'bratstva' United Tribuns, koje je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost. Europski mediji pisali su da se ta grupa bavi raznim kriminalnim poslovima.

Međunarodna policijska akcija 'Ezel' s 900 policajaca, koja je sprovedena na području BiH, Austrije i Njemačke krajem 2014. godine, zadala je težak udarac organiziranoj kriminalnoj grupi, koja se bavila trgovinom ljudi i prostitucijom, pisali su tada mediji.

- On je osoba iz kriminalnog miljea, a za njim je njemačka policija prije više godina raspisala međunarodnu potjernicu zbog organiziranog kriminala i utaje poreza - kazao je tada izvor Nezavisnih novina.

Teretili su ga za trgovinu ljudima, prisiljavanje na prostituciju i utaju poreza, ali da tada nije 'pao' zahvaljujući dojavi i upozorenju koju je dobio od jednog njemačkog policajca. Mediji su pisali kako su uhićeni iz akcije 'Ezel' bili uključeni u uvlačenje žena mlađih od 21 godinu u prostituciju. 

Ova grupa je djelovala i u drugim zemljama, poput Austrije i Švicarske. U ovim su se zemljama, navodno, pod krinkom poslova osiguranja noćnih klubova i diskoteka, bavili mnogo unosnijim biznisom, kao što je trgovina oružjem, drogom i ljudima, te podvođenjem prostitutki.

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 14.08.2019.

    Postoji medunarodni uhidbeni nalog, pa kako se onda jedan od brace krece po republici Hrvatskoj i slika, te objavljuje sliku i gdje se nalazi u drustvu drugoga poznatog osudenika u RH po djelima vezanim uz prostituciju i ostalo u toj domeni! Dali je to geslo starog DB i udbe,tih sluzbi kradi vani i nosi doma, a doma budi miran, iako je Arkan to pravilo prekrsio prvi ili samo opet jeftini i lakodobavljivi pasosi RH ili BiH za zemlje EU gdje su i trazeni, po uhidbenom,iako nije bas da se braca ne odvajaju od okoline i to na prvi pogled! Tako smjesno je vec...

  • 25.04.2019.

    iz članka se može naslutiti da je novinar zaljubljen u ovu braću Ćilime

  • Vladimir Studen 25.04.2019.

    jebote pa puni su stereoida

Komentiraj...
Vidi sve komentare