To je to što me zanima!

'Na čelu tvrtki su podobni, toga nema niti u Obali Bjelokosti'

Činjenica da je Zagrebačkom Holdingu smanjen kreditni rejting gradonačelnik nije komentirao. Kazao je da je 'Holding igračka s kojom se kolege ne znaju igrati'
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je sa suradnicima u srijedu predstavio gradski proračun za 2013. godinu koji u četvrtak ide na prvo čitanje u Gradsku skupštinu. Rashodi su niži za 40 milijuna kuna u odnosu na aktualni proračun, a Grad će dati 60 milijuna kuna za nakupljene dugove.

- Pokušali smo zadržati neke kapitalne projekte i investicije iako smo u krizi, ali moramo tražiti alternativne načine plaćanja. Nećemo moći sami to financirati. Što se tiče plaća zaposlenih u gradskoj upravi, njih 10.700, iznos za njih se povećava za manje od jedan posto zbog povećanja kapaciteta ustanova i propisanim dodatkom od 0,5 posto po godini staža - rekao je Slavko Kolić, pročelnik Gradskog ureda za financije. 

Milan Bandić rekao je da je dobro što je proračun na razini prošle godine u vrijeme krize i recesije, ali to ipak nije dovoljno.

- Grad Zagreb je najracionalniji grad u Hrvatskoj, to je činjenica i to treba reći. Tako ćemo i nastaviti raditi, ali mi je žao što nije moglo bolje i što nije bilo više razumijevanja nekih zastupnika u Skupštini - rekao je i dodao da je proračun realan i na rashodovnoj i na prihodovnoj strani.

Bandić nije htio komentirati novi porez na nekretnine i kako će ukidanje komunalne naknade utjecati na gradske financije pa je prepustio riječ Koliću, koji je rekao da je porez u osnovi dobar, ali je ipak prerano za zauzeti stav.

- Napuštanje komunalne naknade je dobro jer je to socrealistički relikt. Naplaćivala se po kvadratu bez obzira na vrijednost stana. Ali, nejasna je porezna osnovica i na koji će se način izračunavati. Treba vidjeti točno tko će i koliko dobiti i izgubiti - rekao je Kolić. 

Na pitanje mogu li komentirati potez agencije Standard and Poor's koja je snizila kreditni rejting Zagrebačkog Holdinga, ni Bandić ni Kolić kažu da za to nisu znali.

- Mi informacije o Holdingu dobijemo ili preko sindikata ili preko medija, isto kao i vi. Ali, to me ne iznenađuje s obzirom na nekompetentnost i nesposobnost čelništva i vodstva Holdinga. Mi imamo nevjerojatnu situaciju, na čelu tvrtki su nam politički podobni, a u Skupštini stručnjaci. Pa to nema nigdje, toga nema ni u Obali Bjelokosti. Holding je igračka koju su kolege dobili prije tri i pol godine i ne znaju se s njome igrati - rekao je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dahhmal 29.11.2012.

    On nekaj priča a ništ se u Zagrebu nemre napraviti ak neda blagoslov

  • Julian Assange 28.11.2012.

    Koji bahati licemjer. Jedina stvar koja mu smeta je što više nema totalitarnu moć u skupštini ko nekad, kad je bio velki gazda, pa da i dalje može instalirat svoje rodbinske i zemljačke jatake. Transpariraj ko su ti izvođači radova na projektima i prestani trkeljat o podobnosti. Zadnji si koji na to ima pravo, baš ko Kalamarko kad bahato licemjerno spočitava vladi, zaboravljajući ko je sve sranje u državi izgenerirao.

  • MAX 2010 28.11.2012.

    Plačetine u Holdingu ,vidimo ni slova a dobrrreeee suu! Nebu za 10-15000kn radil obični Zagorec ili nedaj Bože Zagrepčan !

Komentiraj...
Vidi sve komentare