Obavijesti

News

Komentari 19

'Na čelu tvrtki su podobni, toga nema niti u Obali Bjelokosti'

'Na čelu tvrtki su podobni, toga nema niti u Obali Bjelokosti'
1

Činjenica da je Zagrebačkom Holdingu smanjen kreditni rejting gradonačelnik nije komentirao. Kazao je da je 'Holding igračka s kojom se kolege ne znaju igrati'

VIDEO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je sa suradnicima u srijedu predstavio gradski proračun za 2013. godinu koji u četvrtak ide na prvo čitanje u Gradsku skupštinu. Rashodi su niži za 40 milijuna kuna u odnosu na aktualni proračun, a Grad će dati 60 milijuna kuna za nakupljene dugove.

- Pokušali smo zadržati neke kapitalne projekte i investicije iako smo u krizi, ali moramo tražiti alternativne načine plaćanja. Nećemo moći sami to financirati. Što se tiče plaća zaposlenih u gradskoj upravi, njih 10.700, iznos za njih se povećava za manje od jedan posto zbog povećanja kapaciteta ustanova i propisanim dodatkom od 0,5 posto po godini staža - rekao je Slavko Kolić, pročelnik Gradskog ureda za financije. 

Milan Bandić rekao je da je dobro što je proračun na razini prošle godine u vrijeme krize i recesije, ali to ipak nije dovoljno.

- Grad Zagreb je najracionalniji grad u Hrvatskoj, to je činjenica i to treba reći. Tako ćemo i nastaviti raditi, ali mi je žao što nije moglo bolje i što nije bilo više razumijevanja nekih zastupnika u Skupštini - rekao je i dodao da je proračun realan i na rashodovnoj i na prihodovnoj strani.

Bandić nije htio komentirati novi porez na nekretnine i kako će ukidanje komunalne naknade utjecati na gradske financije pa je prepustio riječ Koliću, koji je rekao da je porez u osnovi dobar, ali je ipak prerano za zauzeti stav.

- Napuštanje komunalne naknade je dobro jer je to socrealistički relikt. Naplaćivala se po kvadratu bez obzira na vrijednost stana. Ali, nejasna je porezna osnovica i na koji će se način izračunavati. Treba vidjeti točno tko će i koliko dobiti i izgubiti - rekao je Kolić. 

Na pitanje mogu li komentirati potez agencije Standard and Poor's koja je snizila kreditni rejting Zagrebačkog Holdinga, ni Bandić ni Kolić kažu da za to nisu znali.

- Mi informacije o Holdingu dobijemo ili preko sindikata ili preko medija, isto kao i vi. Ali, to me ne iznenađuje s obzirom na nekompetentnost i nesposobnost čelništva i vodstva Holdinga. Mi imamo nevjerojatnu situaciju, na čelu tvrtki su nam politički podobni, a u Skupštini stručnjaci. Pa to nema nigdje, toga nema ni u Obali Bjelokosti. Holding je igračka koju su kolege dobili prije tri i pol godine i ne znaju se s njome igrati - rekao je Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa