To je to što me zanima!

Na ceste u Španjolskoj postavili crvenu liniju, evo što označava

Vlada Andaluzije odlučila je zamijeniti dvostruku bijelu crtu crvenom, nadajući se da će to biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da im je zabranjeno pretjecanje
Vidi originalni članak

Crvena crta na mjestu dvostruke pune bijele našla se na državnoj cesti A-355 u Malagi, jednoj od najopasnijih u Španjolskoj.

Naime, vlada Andaluzije odlučila je zamijeniti dvostruku bijelu crtu, nadajući se da će to biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da im je zabranjeno pretjecanje. Ova mjera ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća i povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Osim crvene linije, planiraju postaviti četiri edukativna radara ili digitalna znaka duž ceste. Oni će, pišu navode iz španjolskog ministarstva, vozače informirati o njihovoj trenutačnoj brzini i podsjećati ih na maksimalno dopuštenu brzinu, što dodatno doprinosi sigurnosti na cesti. Ako crvena linija ne spriječi vozače u činjenju prometnog prekršaja, vlasti kao posljednju mjeru najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične točke.

Inicijative dolaze kao odgovor na visoku stopu nesreća na cesti tijekom protekle godine, kada je na njoj smrtno stradalo čak deset osoba. Također, cesta, otvorena 2014. godine s predviđenom dnevnom frekvencijom od 7.000 vozila, sada gotovo dvostruko premašuje taj broj. Naime, dnevno njom prođe gotovo 20.000 vozila, uključujući i veliki broj teretnjaka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare