To je to što me zanima!

Na djedovom tavanu: Novčići, misteriozna karta ali i - ruka

SAD: Na karti, koja navodno vodi do blaga, piše riječ "Gaspar". Mogla bi biti povezana s legendom o piratu s Floride. Ipak, stručnjaci su još jako skeptični
Vidi originalni članak

Obitelj s Floride nedavno je čistila tavan u kući svojeg djeda i pronašla je ljudsku ruku s novčićima i mapom za potragu za blagom. 

Mike Lopez je ispričao novinarima da je njegova sestra čistila tavan i pronašla drvenu kutiju u kojoj je bila slika s vjenčanja njihovog pradjeda i prabake, mapa, nekoliko kovanica i nešto što joj je sličilo na ljudsku ruku. 

Na mapi je pisala riječ "Gaspar" pa su zaključili da bi ona mogla biti povezana s legendom o piratu s Floride José Gasparu koji je navodno živio krajem 18. i početkom 19. stoljeća. 

Legenda o piratu je na Floridi i dalje jako "živa", no nema čvrstih dokaza da je on ikada postojao. Mapa je navodno kopija koja je izrađena 1920-ih ili 1930-ih, a kovanice su navodno autentično španjolsko blago. 

Reporteri WFLA kažu kako su stručnjaci prema svemu još jako skeptični i da će se sve znati nakon detaljne analize.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • osmiprofil 02.05.2015.

    ja na tavanu mogu pronaći eventualno neku mrtvu mačku

  • CUKRENA. 01.05.2015.

    Možda i otkriju kakvo gusarsko blago pa dobije pozamašnu nagradu..

  • Moslavka 01.05.2015.

    Joj, sada mi je zao sto nemam tavan. Bojim se ciscenja kao vrag tamjana, ali da nadjem mapu i novcice, ruka je ok, mozda i nesto vrijedi. Nadam se da ce ovi ipak istraziti od kuda su novci i mapa. Nikad ne znas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare