To je to što me zanima!

Na Dunavu ulovio soma kapitalca od čak 83,5 kg

Dosanjao sam san svih ribiča. S ribom smo se kolega i ja borili oko sat vremena, no zaista se isplatilo, ispričao je naš čitatelj iz Ivankova
Vidi originalni članak

Ribolovom se bavim dugi niz godina. Prije sam išao na natjecanja, a 2000. godine sam bio ekipni prvak države, kaže naš Stanko Butorac, čitatelj iz Ivankova kraj Vinkovaca. On je u četvrtak sa svojim kolegom Vladimirom Milićem na Dunavu kod Vukovara uhvatio soma teškog 83,5 kilograma.
- S njim smo se borili oko sat vremena. Kad je počeo vući, morali smo ući u čamac mog prijatelja Zvonimira Miškovića i slijediti ga po rijeci. Nije bilo lako, no na kraju se isplatilo. U ribolovu je najzanimljivija borba i nadigravanje. Mogu reći da sam dosanjao san svih ribiča - kaže Stanko te dodaje da je ribu na kraju podijelio prijateljima. Dr.sc. Marko Ćaleta sa zagrebačkog PMF-a kaže da je riječ o velikoj ribi, no da somovi mogu težiti do 300 kila.
- U Hrvatskoj su najveći primjerci težili više od 100 kilograma. Som je najveća slatkovodna riba i on jede sve. Ponekad i patke koje plivaju po jezeru, a znalo se dogoditi i da su napadali pse koji su se kupali u vodi. Imaju spor metabolizam, a kao i sve ribe rastu cijeli život - objasnio je dr. Ćaleta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gatuzo 16.09.2008.

    iz ovih slika se nemože vidjeti stvarna veličina soma a ni dužina nijje navedena za sada nije uvijerljivo što se tiče kilaže

  • nogometas05 15.09.2008.

    Bravo majstore-steta samo sto ne pise gdje na Dunavu je ulovljen jer rijeka je ipak ogromna..

  • Hacker-ri 15.09.2008.

    kako je ruzan. Mislim na soma :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare