To je to što me zanima!

Na e-Građani se najčešće išlo po Covid-potvrdu, a od danas je dostupna i nova, 100. usluga

EU digitalna Covid potvrda, e-Matične knjige, e-Usluge MUP-a, e-Porezna, e-Dnevnik za roditelje i Portal zdravlja bile su usluge zbog kojih su građani najčešće posjećivali portal e-Građani
Vidi originalni članak

Na portalu e-Građani je od danas dostupna i 100. usluga - "Jedinstvena informacijska točka, Sustav katastra infrastrukture", a namijenjena je građanima i poduzetnicima. 

Oni će tako na jednom mjestu imati informacije i elektroničke usluge, kao i brzu i jednostavnu komunikaciju s javnom upravom. Javnim i elektroničkim uslugama mogu pristupati u svoje ime, u ime svoje djece ili osoba za koje su skrbnici, ali i u ime svog poslovnog subjekta. 

TRAJE DO 17. LISTOPADA Više od 300 tisuća građana upisalo se u popis stanovništva

Prema izvještaju portala e-Građani, najčešće korištene usluge od njih 100 koliko ih je danas dostupno bile su: EU digitalna Covid potvrda, e-Matične knjige, e-Usluge MUP-a, e-Porezna, e-Dnevnik za roditelje i Portal zdravlja. 

Usluge su građani koristili gotovo 81 milijun puta, a samo u 2021. više od 33,5 milijuna puna. 

Novu uslugu pruža Državna geodetska uprava, a građanima i poduzetnicima omogućeno je pregledavanje geodetskog elaborata infrastrukture u nadležni katastarski ured na pregled i potvrđivanje elektroničkim putem, pretraživanje, zaprimanje i distribucija obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima i eksport obavijesti vlasnicima/upraviteljima infrastrukture za objavu na njihovim mrežnim stranicama. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 06.01.2022.

    Zbog čega mi prilikom prijave u eGrađani piše VRIJEME PRIJAVE ISTEKLO ? Uredno ispunim oba polja koja sam prekopirao iz PBZ app.

Komentiraj...
Vidi sve komentare