To je to što me zanima!

Korona redari kreću u akciju: Na terenu bi trebali biti već sutra!

'Oni su dužni određivati ih već od sutra od kada kreću najnovije mjere, preporuke, znači - svaki objekt koji ima više od 50 osoba, na svakih 50 osoba mora imati jednog korona redara - poručio je Trut
Vidi originalni članak

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut za RTL Danas komentirao je prvi dan strožih jesenskih mjera u borbi protiv korone i otkrio je kada s radom počinju korona redari.

Za početak je objasnio da su korona redari jedna od mjera propisanih preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), to su osobe koje odrede vlasnici ugostiteljskih objekata i njihova zadaća je provoditi epidemiološke mjere HZJZ-a.

NA SNAZI OD SRIJEDE Nova odluka: Nakon ponoći rad zabranjen svim ugostiteljima

- Korona redari su jedna od propisanih mjera od strane HZJZ-a, to su osobe koje odrede vlasnici ugostiteljskih objekata i njihova zadaća će biti paziti na provođenje epidemioloških mjera, a oni će već od sutra, od kada počinju nove mjere, početi raditi - poručio je Trut. 

- Oni su dužni određivati ih već od sutra od kada kreću najnovije mjere, preporuke, znači - svaki objekt koji ima više od 50 osoba, na svakih 50 osoba mora imati jednog korona redara - dodaje.

EUROPSKO SUPERŽARIŠTE 'Neki su u skijaškim čizmama trčali do auta kako bi izbjegli karantenu, drugi su bacali skije'

Situacija na terenu prvi dan provođenja strožih mjera je, kako kaže, uredna. Danas su, otkriva Trut, imali 258 nadzora, iz čega je 16 kršenja, koja su nepridržavanje razmaka i nenošenje maske te nenošenje maske na pravilan način u objektima.

- Kazni nije bilo, samo usmenih upozorenja - kazao je Trut, a objasnio je da 'kazne mogu dobiti svi oni koji krše mjere koje su propisane i određene odlukom Stožera civilne zaštite'. 

- Ne postoji kazna za nenošenje maski jer je to jedna od odluka da se maske moraju nositi, to je odredba, to je odluka i nadzire se provođenje odluke o nošenju maske - poručuje za kraj.
 

Idi na 24sata

Komentari 255

  • mačak pod šljemom 14.10.2020.

    božinović u prvim redovima

  • 53nja 14.10.2020.

    Sve super i sta ce napraviti kada nadju nekoga da ne postuje njihove mjere?Po zakonu ne postoji kazna,a i ako je izmisle i napisu onda zalba visokom sudu i sve pada u vodu...ne vidim smisao trosenja drzavnog i nasega novca za place ovih kontrolora!!

  • Mario 1978 14.10.2020.

    Bit će batina

Komentiraj...
Vidi sve komentare