To je to što me zanima!

Na granici zaustavili auto. Iz njega izašla čak 23 čovjeka!

Na graničnom prijelazu između Njemačke i Švicarske u monovolumenu sa sedam sjedala vozilo se dvadeset troje ljudi, a među njima 14 djece
Vidi originalni članak

Na graničnom prijelazu između Njemačke i Švicarske policajci su se iznenadili kada su u monovolumenu sa sedam sjedala otkrili 23 ljudi, među kojima je 14 djece, priopćila je policija u utorak.

- Automobil Seat Alhambra u kojemu su bili članovi 'proširene obitelji' koja je iz Poljske putovala u švicarski glavni grad Bern, zaustavljen je u ponedjeljak ujutro - navodi se u priopćenju njemačkih vlasti.

NE ŽELE NA RATIŠTA Rusi ilegalno ulaze u Sloveniju, Čečeni žele u Hrvatsku: 'Bježimo od rata sa svojim obiteljima'

- Iz automobila je izašlo 23 putnika - rekla je policija.

Policija je devetero odraslih i 14 djece u automobilu otkrila tijekom kontrole na graničnom prijelazu Weil am Rhein, na jugozapadu Njemačke.

- Vozača koji živi u Švicarskoj očekuje novčana kazna zbog prijevoza tolikog broja putnika bez ikakva sigurnosnog jamstva - dodala je njemačka policija.

LUDA NOĆ Pijan autom preko baranjske granice pokušao ući u Srbiju, prijeti mu 60 dana zatvora

- Kada obavi administrativne formalnosti, brojna obitelj može ući u Švicarsku, ali ne svi u Seat Alhambru - navodi policija.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ivokap 05.01.2023.

    Koji narod, jako stedljiv.

  • orbita7 04.01.2023.

    Bolje švicarski zatvor, nego petrinjski kontejneri.

  • Patton1203 04.01.2023.

    "Na graničnom prijelazu između Njemačke i Švicarske policajci su se iznenadili kada su u monovolumenu sa sedam sjedala otkrili 23 ljudi, među kojima je 14 djece, priopćila je policija u utorak." Novinari; do kada ćete koristiti ovaj tako nespretni i, po meni nepravilni termin "ljudi", kada je u pitanju brojčana vrijednost osoba. Termin ljudi je sam po sebi množina osoba i sad kad napišeš 23 ljudi, čitajući bi to zvučalo ovako: "dvadeset tri ljudi". Molim vas, da li je to pravilno??? Kao drugo, ako i prihvatimo da se za odrasle osobe piše ljudi, bez obzira na spol, u nastavku imate i 14 djece. Da li su i djeca ljudi??? Zašto je problem napisati osoba??? Pored toga, u naslovu stoji 23 čovjeka???? U razgovoru često kažemo čovjek i žena, pa bi ovo trebalo biti 23 čovjeka-muškarca. U tekstu vidimo da ima i žena i djece. Unakazili smo hrvatski pravopis koji je i u ona "mračna doba" bio kvalitetniji nego ovaj danas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare