To je to što me zanima!

Na graničnom prijelazu Ilok carinici spriječili šverc čak 4200 litara opasnih herbicida

Herbicid se nalazio skriven među legalno prijavljenom robom u teretnom vozilu kojim je upravljao bugarski državljanin, kojem su izdani prekršajni nalog i novčana kazan u iznosu od 100.000 kuna, dok je herbicid oduzet
Vidi originalni članak

Na graničnom prijelazu Ilok carinski službenici spriječili su u nedjelju nezakonit unos u Hrvatsku 4200 litara opasnih herbicida, izvijestila je u ponedjeljak Carinska uprava.

Riječ o robi za čiji su legalan unos i uvoz u carinsko područje EU-a potrebne posebne dozvole nadležnih inspekcijskih službi, ističe Carinska uprava.

ISPITAN JE Srbinu (44) koji je pokušao prošvercati 10 tona duhanske melase određen istražni zatvor

Herbicid se nalazio skriven među legalno prijavljenom robom u teretnom vozilu kojim je upravljao bugarski državljanin, kojem su izdani prekršajni nalog i novčana kazan u iznosu od 100.000 kuna, dok je herbicid oduzet.

Carinska uprava upozorava na opasnost od herbicida koji dolaze na tržište EU-a bez prethodne provjere i odobrenja nadležnih tijela, jer mogu imati vrlo nepoželjne učinke na uzgoj bilja, a time i visoke rizike i opasnosti za ljude, životinje i okoliš. Carinska služba stoga djeluje kao prva crta obrane od unosa opasnih proizvoda i nezakonitog prometa na tržištu EU-a.

VRIJEDAN 50 MILIJUNA KUNA Preko Ploča krijumčarili drogu: Pet godina zatvora zbog šverca preko 56 kilograma kokaina

Provodeći redovne i ciljane mjere nadzora u robnom i putničkom prometu u prošloj godini carinici su oduzeli 31.950 komada lijekova (9520 komada koji sadrže narkotike), 18.039.122 komada različitih vrsta i marki cigareta i 80 tona duhana, te oko 300 kilograma (179,10 litara /60,48 kilograma) različitih herbicidnih pripravaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ramokatolik 14.02.2022.

    nisu to opasni herbicidi već su to jeftiniji herbicidi ist takvi u hrvatskoj su puno skuplji

Komentiraj...
Vidi sve komentare