To je to što me zanima!

Na hrvatskoj granici postavili kontejnere: Svi se pregledavaju

Na graničnom prijelazu Plovanija postavljen je kontejner za preglede zbog korona virusa. U kontejneru se vrše potrebni pregledi svih za koje se sumnja da bi mogli dolaziti iz rizične zone
Vidi originalni članak

Na Graničnom prijelazu Plovanija, nalazi se kontejner gdje se vrše pregledi svih osoba za koje se sumnja da bi mogle biti rizične za ulazak u Hrvatsku. Promet je tekao nesmetano, a najviše vozila u Hrvatsku ulazilo je iz Slovenije. 

Na ulazu u kontejner izdvojene osobe primao je sanitarni inspektor. Tijekom boravka naše ekipe na granici, nekolicina osoba ipak se morala javiti sanitarnom inspektoru, a jedan od njih je i mještanin Vabrige koji se vratio iz Udina te je saznao da mora u samoizolaciju. 

- Došao sam iz Udina i moram se prijaviti sanitarnom inspektoru. Vozač sam i rečeno mi je da moram u izolaciju narednih 14 dana. Da moram u izolaciju rekli su mi upravo sada, jer je na internetu pisalo drugačije, a to je da je Slovenija zatvorila granice ali da promet roba teče slobodno. Očito nije tako. Radim kao vozač i do sada nikad nije bilo problema oko ulaska i izlaska iz države. Posao će patiti sigurno jer sada "roba" više ne može ići preko granice - rekao je naš sugovornik koji je čekao i službeni dokument s kojim se treba javiti dalje dežurnom epidemiologu. 

Dodaje da nikakve simptome niti temperaturu nema. 

"Došao sam ispuniti papir koji će se sada ovjeriti i rečeno je da je to sve. Inače radim na području Hrvatske ali prevozim robu za Italiju. Idem u samoizolaciju jer je takva naredba.Što će biti dalje, trenutno vam ne znam", kazao je na kraju.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • madmax2020 11.03.2020.

    Jel netko vidio Sarica,zabrinuo sam se

  • Cipelcug 11.03.2020.

    I kaj onda ako mi se slučajno omakne i ne kažem istinu.

  • zagorska puntarica opet 11.03.2020.

    Bome je vrag zel šalu. Naježili smo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare