To je to što me zanima!

Na inicijativu Radničke fronte odlučili ukloniti mural posvećen Mihajlu Hrastovu u Karlovcu

Ranije su mural osudili te optužili HDZ da zločince pretvaraju u moralno uzorne figure čime mlađim generacijama te iste zločine opravdavaju i uče ih da im se dive
Vidi originalni članak

U srijedu je Facebook stranica 'Radnička fronta' objavila da će, na njihovu inicijativu, ukloniti mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Mihajlu Hrastovu. Mural je postavljen na željezničkom nadvožnjaku u Karlovcu.

POBIO REZERVISTE JNA VIDEO Karlovac: Preko noći uništili mural Mihajlu Hrastovu, osuđenom za ratni zločin

Na njihovo zastupničko pitanje Ministarstvo prometa zatražilo je očitovanje HŽ Infrastrukture te je HŽ Infrastruktura zahtjev za uklanjanjem murala uputila udruzi SJP “GROM”, te naložila uklanjanje murala u roku od 10 dana.

STRIJELJAO ZAROBLJENIKE Kako je to osuđeni zločinac i ubojica postao ikona branitelja, kao i simbol Domovinskog rata?

 

- Nadamo se da svi danas shvaćaju važnost politika u smjeru nenasilja, društva humanosti, solidarnosti a protiv jezika mržnje i netolerancije- stoji u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Samuro 01.04.2022.

    Tip je pobio zarobljenike. Definitivno spada pod definiciju ratnog zločina i ne zaslužuje nikakav mural. Ima Hrvatska dovoljno časnih ljudi koji to zaslužuju.

  • jumar 01.04.2022.

    Sramotno je za Hrvatsku što ova inicijativa dolazi od jedne stranke koja zastupa totalitaristillku ideologiju i davno propale ideje. Gdje su bile stranke demokratskog predznaka, koje bi se trebale boriti za toleranciju i protiv veličanja ratnih zločina? One u strahu od gubitka glasova žrtvuju te principe i prepuštaju teren strankama koji opravdavaju ubijanje zarobljenika 1945, ali im eto jako smeta ista stvar koja se dogodilia srpskim dragovoljcima u Karlovcu? Sramota za hrvatsku politiku. 

  • 31.03.2022.

    Ja predlazem na tom mjestu mural bake od katarine smajser

Komentiraj...
Vidi sve komentare