To je to što me zanima!

Vlasnik kuće u šoku: Na istoj adresi prijavljeno čak 243 ljudi

Vlasnik obiteljske kuće u Rijeci kaže da nikada nikome nije potpisao suglasnost za prijavu kao stanodavac. Policija ništa ne poduzima, a problem i dalje nije riješen
Vidi originalni članak

Vlasnik obiteljske kuće u Rijeci na kućnoj adresi Mihačeva Draga 35, koji živi s dvije kćeri i njihovim muževima i djecom, saznao je da prebivalište na istoj adresi ima još 234 ljudi, čija su imena njemu potpuno nepoznata, javlja Novi list.

Ive Buzuk je kuću kupio 1971. godine, a s vremenom ju je postupno nadograđivao. Adresu i oznaku kućnog broja "Mihačeva Draga 35", dobila je još 11. siječnja 1960. godine.

'Nas je devetero, a na papiru mi smjestili njih još 234'

- Prvo sam živio sa ženom, pa su došle kćeri, pa njihovi muževi i na kraju unuci. Sada nas ima devetero. To je moja obiteljska kuća u koju mi je netko na papiru smjestio još 234 nepoznate osobe - rekao je Buzuk.

Shvatio je da nešto nije u redu kad su mu počela stizati izvješća osiguravajućih kuća i banaka oslovljena na imena koja njemu nisu bila nimalo poznata. Reagirao je ovog proljeća. Buzuk je  6. svibnja poslao pismo u Ured za prijavu prebivališta Policijske uprave u kojemu je objasnio da ne zna o kojim je ljudima riječ i želi da policija to istraži.

- Tek prije mjesec dana dobio sam odgovor od MUP-a da su na mojoj kućnoj adresi ukupno prijavljene 243 osobe. Nas je devet u obitelji, a tko je ovih 234 ja ne znam - kazao je Buzuk.

'Nitko me nije tražio suglasnost da se kod mene prijave'

Nije siguran da policija išta radi po njegovom pitanju jer mu se od svibnja nisu javljali. Samo mu je jedno popodne bio jedan policajac i to na vrlo kratko, držeći u ruci papire s popisom osoba prijavljenih na njegovoj adresi i otišao, a problem je i dalje tu.

- Ne znam je li moguće da je netko u policiji omogućio lažno prijavljivanje prebivališta za 234 osoba. Na toj adresi, kao vlasnik kuće, nitko me od tih osoba nije pitao za pismenu suglasnost da se kod mene prijave - rekao je Buzuk.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Ahileja 06.09.2013.

    Još da netko povjeruje kako nadležni za to nisu znali. I to je jedan vid lopovluka.

  • MiraFilipović-Grčić 05.09.2013.

    Ma to je samo netko u policiji mogao tako nešto napraviti...moj muž je išao prijaviti prebivalište na adresu gdje mu je otac vlasnik stana...nije to mogao bez pristanka oca,koji je došao i ispred osobe koja radi na šalteru se potpisao...prema tome ako se ovoliko osoba prijavilo na adresu s kojom nemaju nikakve veze to im je omogućila osoba xy koja radi u policiji,drugačije nikako....

  • DunjaŠtraub 05.09.2013.

    Svašta se događa .kad je bilo glasanje prije nekoliko godina,negdje mislim u bih,da su glasali i mrtvi,samo da ih je više,tako i valjd preko veze bez vlasničkog lista upisani 234 osobe!,čuda se događaju,ko i ova samo bum vjest u novinama! a gdje su tih 234 osobe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare