Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
67 komentara

Vlasnik kuće u šoku: Na istoj adresi prijavljeno čak 243 ljudi

Vlasnik obiteljske kuće u Rijeci kaže da nikada nikome nije potpisao suglasnost za prijavu kao stanodavac. Policija ništa ne poduzima, a problem i dalje nije riješen

67 komentara

Vlasnik obiteljske kuće u Rijeci na kućnoj adresi Mihačeva Draga 35, koji živi s dvije kćeri i njihovim muževima i djecom, saznao je da prebivalište na istoj adresi ima još 234 ljudi, čija su imena njemu potpuno nepoznata, javlja Novi list.

Ive Buzuk je kuću kupio 1971. godine, a s vremenom ju je postupno nadograđivao. Adresu i oznaku kućnog broja "Mihačeva Draga 35", dobila je još 11. siječnja 1960. godine.

'Nas je devetero, a na papiru mi smjestili njih još 234'

- Prvo sam živio sa ženom, pa su došle kćeri, pa njihovi muževi i na kraju unuci. Sada nas ima devetero. To je moja obiteljska kuća u koju mi je netko na papiru smjestio još 234 nepoznate osobe - rekao je Buzuk.

Shvatio je da nešto nije u redu kad su mu počela stizati izvješća osiguravajućih kuća i banaka oslovljena na imena koja njemu nisu bila nimalo poznata. Reagirao je ovog proljeća. Buzuk je  6. svibnja poslao pismo u Ured za prijavu prebivališta Policijske uprave u kojemu je objasnio da ne zna o kojim je ljudima riječ i želi da policija to istraži.

- Tek prije mjesec dana dobio sam odgovor od MUP-a da su na mojoj kućnoj adresi ukupno prijavljene 243 osobe. Nas je devet u obitelji, a tko je ovih 234 ja ne znam - kazao je Buzuk.

'Nitko me nije tražio suglasnost da se kod mene prijave'

Nije siguran da policija išta radi po njegovom pitanju jer mu se od svibnja nisu javljali. Samo mu je jedno popodne bio jedan policajac i to na vrlo kratko, držeći u ruci papire s popisom osoba prijavljenih na njegovoj adresi i otišao, a problem je i dalje tu.

- Ne znam je li moguće da je netko u policiji omogućio lažno prijavljivanje prebivališta za 234 osoba. Na toj adresi, kao vlasnik kuće, nitko me od tih osoba nije pitao za pismenu suglasnost da se kod mene prijave - rekao je Buzuk.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message