To je to što me zanima!

Na jezerima Loch Erne G8 će 'srušiti zidove bankarskih tajni'

Britanski premijer David Cameron kaže da će tražiti uspostavljanje međunarodnog sustava izmjene podataka o poreznom poslovanju fizičkih i pravnih osoba
Vidi originalni članak

Na jezerima Loch Erne u Irskoj počinje zasjedanje G8 grupe. Izbjegavanje plaćanja poreza, bankovne tajne, financijska kriza, situacija u Siriji  i rušenje zidova između Irske i Velike Britanije bit će samo  neke od tema ovog sastanka, izvještava AFP.

Državni dužnosnici i diplomati iz SAD-a, Japana, Njemačke, Francuske, Kanade, Velike Britanije, Italije i Rusije će tražiti konstruktivna i trajna rješenja za aktualne svjetske probleme.

Britanski premijer David Cameron odlučno je najavio kako će sastanak na jezerima Loch Erne 'srušiti zidove  bankovnih tajni s konkretnim mjerama'. Odlučno će se tražiti uspostavljanje međunarodnog sustava izmjene podataka o poreznom poslovanju fizičkih i pravnih osoba.

Hollande: Porezne oaze moraju se iskorijeniti

Francuski predsjednik François Hollande istog je mišljenja. 

- Porezne oaze moraju biti iskorijenjene iz Europe i diljem svijeta - rekao je. 

Podsjetimo, u SAD-u je donesen zakon Fatca kojim se pokušava stati na kraj ovom problemu. Porezne knjižice građana moraju biti jasno predočene vlastima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin će se prije sastanka sastati s Barackom Obamom, a razgovarat će o  Siriji. 

Putin se u nedjelju sastao s britanskim premijerom u Downing Streetu.

Putin: Isporuka oružja Siriji je u okvirima međunarodnog prava

- Moram istaknuti kako je ruska isporuka oružja legitimnoj vladi Sirije u okvirima međunarodnog prava. Pozivamo naše partnere da učine isto - izjavio je Putin nakon razgovora u nedjelju. 

Dužnosnici iz Velike Britanije i Irske će nastaviti razgovore o unaprjeđivanju odnosa između dvije zemlje. Diplomatski razgovori će trajati i u utorak. Grupom G8 trenutno predsjeda Velika Britanija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • skibidibiiip 17.06.2013.

    Ireland for Irish! Brits out!!! http://www.youtube.com/watch?v=NTDkC75nIUw

Komentiraj...
Vidi sve komentare