To je to što me zanima!

Na Jozefini od Vratnika do Senja jede se dobra janjetina. Turisti ovu cestu zovu 'Cesta slobode'

Dionica Vratnik-Senj na staroj Jozefini jedna je od najživljih starih cesta. Nema tog autoputa koji bi ju zamijenio, kažu nam Austrijanci i Mađari, koji na Vratniku staju na pogled od milijun eura, a nešto niže i na janjetinu
Vidi originalni članak

Volimo ovakve vaše ceste - zanimljiva, ugodna vožnja, fantastična priroda, najbolji mogući pogled, a stati možemo kad želimo, i uživati, ni jedna autocesta to ne može zamijeniti, kažu nam Anamaria Benčić i Patric Fassl, mladi par iz Austrije. Zatekli smo ih na Vratniku iznad Senja, najnižem prijevoju preko planinskog lanca u Hrvatskoj, koji dijeli Jadran od unutrašnjosti. Od pradavnina ovuda prolazi cesta kojom se od Karlovca stiže do Senja, do mora, a ta je zadnja dionica od Vratnika do Senja, duga oko osam i pol kilometara, posebno živa, neumorna. Domaći, ili strani ljudi, na Vratniku staju radi pogleda od milijun eura, a nešto niže i na janjetinu. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • ACITOBUS 07.08.2023.

    Kao dječak od dvanaest godina bio sam sa školom na ljetovanju u Senju. Nezaboravan mi je izlet na Vratnik, išli smo pješice. Tu je bila i kula Nehaj, nezaboravni doživljaji.

  • BUDI VEGAN 07.08.2023.

    Cesta klanja nedužne bespomoćne životinjske djece.

Komentiraj...
Vidi sve komentare