To je to što me zanima!

Na listi pet stranaka: 'Kod nas nema crnih ni crvenih’

U Ozlju su na zajedničkoj listi HDZ, SDP, HSS te HNS i HSP. Politički suparnici će udružiti snage kako bi Ozljanima omogućili što bolji život u gradu
Vidi originalni članak

Na izborima za mjesnu samoupravu u nedjelju će stanovnici Ozlja moći zaokružiti šaroliku listu. HDZ, SDP, HNS, HSS i HSP sklopili su sporazum. Dogradonačelnik Ozlja Dane Ugarković (SDP) naizgled nezamislivu i nestvarnu koaliciju smatra dobrim potezom za grad i građane. Politički suparnici udružit će snage kako bi, objašnjava Dane Ugarković, Ozljanima omogućili što bolji život u gradu. Tako je u 19 od 24 mjesnih odbora ponuđena samo jedna izborna lista.
- Predsjednici svih stranačkih ogranaka zaključili su kako bi nadmetanje stranaka bilo skupo i nepotrebno. Imamo puno mjesnih odbora, a mali broj stanovnika - objasnio je Ugarković, koji ne bi imao ništa ni protiv koaliranja s HDZ-om i na lokalnim izborima. Interesi stranaka se, kaže, poklapaju te bi, ako bi takva koalicija pomogla u rješavanju krize i bila u interesu građana, na nju odmah pristao. Stjepan Basar iz HDZ-a također je za koaliciju HDZ-a i SDP-a na lokalnim izborima ako bi bila u interesu građana. Iako su prijatelji, obojica priznaju kako nisu pokušali jedan drugoga vrbovati u svoje stranke.
- Mi se na sjednicama međusobno uvažavamo, ne svađamo se, nema vrijeđanja pa bi bilo dobro da kolege iz Sabora dođu kod nas te vide kako se politički protivnici međusobno uvažavaju i dobro surađuju - rekao je Ugarković. Dodao je kako nikome od partnera osobni interes nije ispred društvenog.

OZLJEM VLADAJU ODLUČNE ŽENE
Ozalj ima gradonačelnicu, ravnateljicu Doma zdravlja i pročelnicu kulture. Žene upravljaju vrtićem i osnovnom školom. Dok vode grad, muškarcima su prepustile zarađivanje. “Jači spol” se u Ozlju uglavnom bavi poduzetništvom.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • stara50 25.03.2010.

    bravo. narod i nije birao političare nego ljude, a vi to doista i jeste

  • Huck 25.03.2010.

    Kako je lijepa spoznaja, da ovako nešto funkcionira na našim prostorima! BRAVO! Dokaz da se može!

  • mm555 25.03.2010.

    Nemogu vjerovati, političari koji se zalažu za narod, ziher ce ih izbacit sad iz stranaka.... Svjedeno jedno veliko BRAVO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare