To je to što me zanima!

Na ljeto stiže nova osobna koja će biti i zdravstvena. E-osobnu ćemo moći instalirati na mobitel

Preko mobitela i instalirane e-osobne moći ćete potpisivati zahtjev za kredit, ugovor za kupnju ili prodaju nekretnine... Na poleđini će biti i matični broj obaveznog zdravstvenog osiguranja
Vidi originalni članak

Od početka kolovoza osobne iskaznice moći ćete imati na mobitelu, tada počinje nova faza osobne digitalizacije, piše Jutarnji list. Preko mobitela i instalirane e-osobne moći ćete potpisivati zahtjev za kredit, ugovor za kupnju ili prodaju nekretnine...

Na novoj osobnoj bit će beskontaktni čip koji će imati prikaz lica nositelja osobne i dva otiska prstiju. To bi trebalo omogućiti brži i jednostavniji prolaz graničnih procedura na e-Gate sustavima. Mijenja se i izgled, na prednjoj strani bit će dvoslovna oznaka Republike Hrvatske u negativu u plavom pravokutniku zaokruženom s 12 žutih zvjezdica koje simboliziraju EU.

Na poleđini nove osobne bit će matični broj obaveznog zdravstvenog osiguranja što znači da će nova osobna zamijeniti zdravstvenu iskaznicu.

Više pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • Dianysi 25.05.2021.

    Staviti putovnicu i osobnu u jedno samo poremecen um moze smisliti ? Sta ako ti je ukradu vani ? Ima li itko normalan u toj vladi i ministarstvu ? Itko s IQ bar 25 ?

  • gonisee 25.05.2021.

    Zašto bi država uzimala 400 miliona kuna svojim građanima svakih 15 godina, ako može da uzima toliko svakih 5 godina 🤬

  • 25.05.2021.

    Kako cemo sa ovima sto imaju dvojno drzavljanstvo? Bumo napokon tome stali na kraj ili kej Stef?

Komentiraj...
Vidi sve komentare