To je to što me zanima!

'Na obrascu ne pišu prezime i ime predsjedničkog kandidata'

DIP poziva građane-birače da 'obrate pažnju prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem predsjedničkom kandidatu daju potporu'
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo je zaprimilo primjedbe građana da u obrascu OP2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača koji podržavaju kandidata za predsjednika Hrvatske, u zaglavlju nije upisano ime i prezime kandidata, a što dovodi u sumnju - da li je potpis birača dan željenom kandidatu, priopćeno je u nedjelju.

U vezi s tim primjedbama građana-birača, DIP je u nedjelju priopćio da se na sve stranice obrasca stavi ime i prezime predsjedničkog kandidata.

DALIJA OREŠKOVIĆ 'Je li predsjednica Bandićevu tortu platila našim novcem?'

- Pozivaju se osobe koje se namjeravaju kandidirati na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, kao i njihovi volonteri koji prikupljaju potpise, da na sve stranice obrasca OP-2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača, upišu ime i prezime kandidata, adresu prebivališta i OIB - naveo je u priopćenju Slaven Hojski, član i glasnogovornik DIP-a.

DIP također poziva građane-birače da "obrate pažnju prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem kandidatu daju potporu".

HVATAJ TKO ŠTO STIGNE Glavaš uz Zokija, Vilibor je za Kolakušića, a biskupi za Škoru

Državno izborno povjerenstvo RH priopćenje je objavilo i na svojim službenim mrežnim stranicama. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 27.11.2019.

    Nadajmo se da bar nekaj bude pošteno kod nas. Mislimo pozitivno, ali naše vodstvo je slika i prilika karaktera našeg naroda. S kim si takav si. I oni koji se ne slažu s njima, moraju tu živjeti i poštivati zakone. Osim onih koji mogu birati državljanstvo.

  • ljubica ljubičica_1 25.11.2019.

    Ja sam juče posle mise potpisala za Zorana Milanovića.

  • ursuss 24.11.2019.

    ili je došla do izražaja "stručnost" naših uposlenih u Saboru (DIP-a)..ili netko želi "brojati glasove"

Komentiraj...
Vidi sve komentare