Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

'Na obrascu ne pišu prezime i ime predsjedničkog kandidata'

DIP poziva građane-birače da 'obrate pažnju prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem predsjedničkom kandidatu daju potporu'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
30 komentara

Državno izborno povjerenstvo je zaprimilo primjedbe građana da u obrascu OP2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača koji podržavaju kandidata za predsjednika Hrvatske, u zaglavlju nije upisano ime i prezime kandidata, a što dovodi u sumnju - da li je potpis birača dan željenom kandidatu, priopćeno je u nedjelju.

U vezi s tim primjedbama građana-birača, DIP je u nedjelju priopćio da se na sve stranice obrasca stavi ime i prezime predsjedničkog kandidata.

DALIJA OREŠKOVIĆ 'Je li predsjednica Bandićevu tortu platila našim novcem?'

- Pozivaju se osobe koje se namjeravaju kandidirati na izborima za predsjednika Republike Hrvatske, kao i njihovi volonteri koji prikupljaju potpise, da na sve stranice obrasca OP-2 putem kojeg se prikupljaju potpisi birača, upišu ime i prezime kandidata, adresu prebivališta i OIB - naveo je u priopćenju Slaven Hojski, član i glasnogovornik DIP-a.

DIP također poziva građane-birače da "obrate pažnju prilikom davanja potpisa te da ne potpisuju obrasce iz kojih nije vidljivo kojem kandidatu daju potporu".

HVATAJ TKO ŠTO STIGNE Glavaš uz Zokija, Vilibor je za Kolakušića, a biskupi za Škoru

Državno izborno povjerenstvo RH priopćenje je objavilo i na svojim službenim mrežnim stranicama. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message