To je to što me zanima!

Na otoku Čiovu nastavili su rušiti ilegalno izgrađene kuće

Državni je inspektorat početkom lipnja pokrenuo akciju rušenja kuća na području Okruga te ju je prekinuo za vrijeme turističke sezone
Vidi originalni članak

Bageri Državnog inspektorata nastavili su rušenje bespravno izgrađenih objekata na otoku Čiovu kod Trogira nakon ljetne stanke, a ukupno je na području općine Okrug registrirano 38 bespravno sagrađenih kuća.

VIDEO: ILEGALNA GRADNJA Građevinski strojevi bez milosti gotovo do polovice srušili betonsko ruglo Ivice Rajkovića

"Po našoj evidenciji, na području općine Okrug ima 38 bespravno izgrađenih objekata, a svi njihovi vlasnici su bili upozoreni prije gradnje da će izgradnja biti bespravna", rekao je Hini načelnik te općine Ivica Radić. Prostor na kojem su bespravno građene kuće na području Okruga na Čiovu je atraktivan, tik uz more, što je za investitore bilo primamljivo te su se oglušili na upozorenja da ondje nije dozvoljena gradnja.

U cijeloj Hrvatskoj pokrenuto je više od 7000 postupaka rušenja

Državni je inspektorat početkom lipnja pokrenuo akciju rušenja kuća na području Okruga te ju je prekinuo za vrijeme turističke sezone. Na području cijele Hrvatske pokrenuto je više od 7000 postupaka za rušenje bespravnih objekata. Na temelju zakona investitore se obvezuje da sami uklone bespravno izgrađene objekte. U protivnom, od njih se naplaćuju kazne.

NEVRIJEME NA OBALI FOTO Obilna kiša poplavila prometnice u Trogiru i na Čiovu

Na području cijele države naplaćeno je gotovo osam milijuna eura kazni, od čega pet milijuna na području četiri priobalne županije, rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 24.11.2023.

    Zadarske općine su leglo privatnik interesa načelnika,pročelnika i njihove ekipe.

  • fabercastell 24.11.2023.

    Mafija koja sad rusi je uzimala pinku kad se gradilo, pa ce izmjenama prostornih planova dozvoliti gradnju ali ce prije toga zemljiste pokupovati.

  • okrugla zemlja 24.11.2023.

    Pozatvarat lokalne vlasti koje su omogucile gradnje ,zna se tko stoji iza svega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare