To je to što me zanima!

Tuča zabijelila dijelove Splita i Šibenika, pijavice u Primoštenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nekoliko pijavica kod Primoštena i Rogoznice snimili su jutros čitatelji, a kamere na Platku pokazuju i da pada snijeg. Subota će biti puno hladnija uz obilnu kišu koja se može očekivati na Jadranu
Vidi originalni članak

Nakon jučerašnjeg kaotičnog vremena diljem zemlje i u subotu možemo očekivati puno kiše, osobito na Jadranu, a kod Primoštena se jutros razvilo nekoliko pijavica.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Popeo sam se na balkon da vidim što se događa i izvadio mobitel da snimim. Pijavica je bila ogromna i u trenutku je temperatura pala nekoliko stupnjeva. Nikad to prije nisam vidio u životu. Krenula je ravno prema selu, ali je srećom, taman prije Primoštena zakačila otok Maslinovik i raspršila se. Svi smo odahnuli - rekao je čitatelj. 

Drugi čitatelj iz Rogoznice također je poslao fotografije velikih pijavica.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obilna kiša jutros pada na šibenskom području, a nakon što je jučer poplavila garaža pod Poljanom, tamo su postavili i zečje nasipe kako bi spriječili sličan scenarij danas, javlja ŠibenikIN.

Nevrijeme je zahvatilo i splitsko područje, a oko 9 sati je tuča zabijelila grad, a temperatura je usred nevremena pala na desetak Celzija.

POGLEDAJTE VIDEO Tuča zabijelila dijelove Splita i Šibenika:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na skijalištu Platak jutros je temperatura pala na samo 1 Celzij te pada i snijeg.

 

Bit će promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i razmjerno svježe, kiša će biti češća, lokalno i obilnija na Jadranu i u područjima uz Jadran, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Popodne kiša uglavnom u Dalmaciji, gdje je moguć i poneki izraženiji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjeren i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i jugozapadni, a na sjevernom će dijelu nakon jugozapadnjaka uz obalu prolazno zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu te u Slavoniji i Baranji te unutrašnjosti Dalmacije između 17 i 21 stupnjeva Celzijusovih.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • rasta ves 26.09.2020.

    Imamo mi puno pijavica ove prirodne su najmanje opasne.

  • 26.09.2020.

    svugdje stigla zima a ja tu u Dubrovniku sad u kupacem kostimu doma pimplam po netu :D

  • OTAKU. 26.09.2020.

    Zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare