To je to što me zanima!

Na snagu stupile prve europske sankcije zbog smrti Navaljnog

Ovo su prve sankcije Europske unije koje su stupile na snagu nakon smrti Navaljnog u arktičkoj zatvorskoj koloniji u veljači. Među sankcioniranima su direktor tog zatvora, kao i njegov liječnik
Vidi originalni članak

Europske sankcije nad 33 ljudi, uključujući ruske suce, zaposlenike zatvora i dvije zatvorske kolonije, stupile su na snagu u petak kao odgovor na smrt ruskog oporbenog političara Alekseja Navaljnog. To su prve sankcije Europske unije koje su stupile na snagu nakon smrti Navaljnog u arktičkoj zatvorskoj koloniji u veljači. Među sankcioniranima su direktor tog zatvora, kao i njegov liječnik. 

PRVI GOVOR NAKON IZBORA VIDEO Putin ostaje predsjednik Rusije: 'Planirao sam osloboditi Navaljnog, pod jednim uvjetom'

Prema podacima službenog glasila EU-a, oni su kažnjeni zbog kršenja ljudskih prava i zanemarivanja zdravstvenog stanja Navaljnog. Ovaj potez dolazi nakon očekivane ponovne pobjede ruskog predsjednika Vladimira Putina na neslobodnim izborima. 

REZULTATI SE OČEKUJU U 19 SATI 'Podne protiv Putina': Diljem Rusije prosvjedi protiv reizbora, Navaljnijev tim sve snimao

Navaljni, najistaknutiji pripadnik ruske opozicije, bio je žestok Putinov kritičar. Okolnosti njegove smrti još uvijek nisu jasne, a mnogi kritičari Putina i zapadne države odgovornim smatraju Kremlj.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare