To je to što me zanima!

Na strani ISIL-a: U Siriji je poginulo 30 državljana BiH

Tamošnje vlasti procjenjuju da se na strani Islamske države u Siriji dosad borilo 150 državljana BiH. Među njima je bio i Bilal Bosnić, nedavno uhićeni vođa vehabija
Vidi originalni članak

Na ratištima u Siriji poginulo je 30 državljana BiH. Tamošnje vlasti procjenjuju da se na strani Islamske države u Siriji dosad borilo 150 državljana BiH. Među njima je bio i Bilal Bosnić, nedavno uhićeni vođa vehabija iz Gornje Maoče. 

Bosnić je navodno preuzeo čelno mjesto među vehabijama nakon što je Nusret Imamović otišao u Siriju.

Podsjetimo, Bosnić je ranije dao podršku borcima terorističke “Islamske države u Iraku i Levantu” (ISIL) te je otvoreno pozvao mladiće iz BiH da idu u džihad.  Nakon što su ga novinari upitali zbog čega daje podršku ISIL-u, Bosnić je negirao da je to istina.

- Sve što su naveli, protumačeno je iz mojih govora. Ne perem se ni od čega, jer nisam prljav – kazao je Bosnić i novinarima poručio da pogledaju video njegova posljednjeg predavanja. Upravo na tom snimku, tvrdi Dnevni avaz, Bosnić o ISIL-u govori s naklonošću te navodi da ''istina i Islamska država opstaju".

U akciji Damask uhićeno 15 vehabija

Bosnić je uhićen početkom rujna s još 15 osoba u akciji kodnog imena Damask. Uhićene sumnjiče da su počinili kaznena djela financiranje terorističkih aktivnosti, javno poticanje na terorističke aktivnosti, vrbovanje radi terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi s kaznenim djelom terorizam. 

Uz Bosnića, u pritvoru su ostala još četvorica. Tužiteljstvo traži da im se pritvor produži za dva mjeseca. Izađu li iz pritvora, mogli bi pobjeći u Siriju. 

Tužiteljstvo treba ispitati još 30 svjedoka, te do kraja proanalizirati zaplijenjena računala i mobitele.


Idi na 24sata

Komentari 54

  • miki36 03.10.2014.

    ma sve je meni to cudno, muslimani da ruse dzamije i ubijaju druge muslimane e to je vec cudno!!!

  • jigsaw98 03.10.2014.

    ovi bosanci sto su isli kazu da im tamo braca umiru i da zato ratuju.pa ko im je kriv sami napadaju.druga stvar bi bila da amerika prva napada ih

  • yocko 03.10.2014.

    Biče ih još to je samo početak,gdje je još kraj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare