To je to što me zanima!

Na supertankeru u Somaliji oteli moreplovca iz Rijeke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oteti tanker naftom vrijednom 100 milijuna dolara navodno je stigao do piratskog utočišta Eyl na sjevernoj obali Somalije. Posada je živa i zdrava
Vidi originalni članak

Somalijski pirati u nedjelju su oteli saudijski supertanker natovaren naftom vrijednom 100 milijuna dolara. Među posadom je i Riječanin čiji se identitet skriva kako bi se zaštitila obitelj. BBC javlja da je posada živa i zdrava. Supertankera Sirius Star koji je otet 450 nautičkih milja jugoistočno od kenijske Mombase, daleko od Adenskog zaljeva dosad je najdrskiji napad somalijskih pirata.
- Neki ljudi su rekli da su vidjeli ogromno plovilo ispred Eyla. To je sigurno oteti supertanker - rekao je za Reuters Andrew Mwangura, koordinator Udruge pomoraca Istočne Afrike. Eyl je malo ribarsko mjesto kojim se koriste somalijski pirati. U otmicama ih ne sprečavaju ni međunarodne akcije koje u to područje šalju ratne brodove da bi se zaštitili jedan od najprometnijih svjetskih pomorskih pravaca. Pirati iz Somalije, kaotične afričke države u kojoj već 17 godina bijesni rat, teško su naoružani i plove na brzim brodicama za presretanje brodova. Od početka ove godine oteli su više od 60 brodova u tome području čime su vode Roga Afrike učinili najopasnijim plovnim putem na svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare