To je to što me zanima!

Na Sv. Duhu je najmanje šestero beba zaraženo enterovirusnim meningitisom. Zabranili posjete

Najmanje šest beba zaraženo je u periodu između 11. i 12. lipnja, a do daljnjeg nisu dopuštene posjete Klinici za ginekologiju i porodništvo. Oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva
Vidi originalni članak

Na Odjelu neonatologije KB Sveti Duh je najmanje šestero novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom, javlja Jutarnji list. 

Kako navode, bebe su se razboljele u periodu između 11. i 12. lipnja te su prevezene u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj te u Kliniku za infektivne bolesti "Fran Mihaljević". 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece, prof. Goran Tešović, rekao je za Jutarnji da je jedno dijete i kod njih te da se dobro oporavlja. Navodno je KB Sveti Duh tek u ponedjeljak o svemu obavijestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o zaraženim bebama i zabranili su posjete. 

AFERE NA SV. DUHU Ravnateljica Šimundić: 'Opasni i moćni žele da budemo bolnica-slučaj. Njima sam ja smetnja'

- Do daljnjeg nisu dopušteni posjeti Klinici za ginekologiju i porodništvo. Zbog uočene povećane učestalosti sezonskih infekcija prisiljeni smo, do daljnjega, zabraniti posjete - stoji na stranicama bolnice s datumom objave 19.lipnja.

Oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva. 

- S obzirom na to da nismo službeno obaviješteni od strane Kliničkog bolničkog centra Sveti Duh o nastaloj situaciji moguće ugroze virusom u rodilištu, ne posjedujemo konkretne informacije koje bismo mogli komunicirati u javnosti. 

Od strane Ministarstva zdravstva poslan je dopis u kojem tražimo hitno očitovanje o novonastaloj situaciji te inzistiramo na koordinacijskim aktivnostima kako bi se aktivno upravljalo navedenom ugrozom i sačuvalo zdravlje pacijenata. Pacijenti nam moraju biti u fokusu jer radi njih zdravstveni sustav postoji što uključuje i KB Sv. Duh kao i osnivača ustanove -  Grad Zagreb. 

DOK JE ČEKALA NALAZE Došla na Sv. Duh jer je uganula zglob. Ugušila se pecivom...

Upravo je u tijeku nadzor zdravstvene inspekcije vezano za slučaj pacijentice preminule na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u KB Sveti Duh koji će ujedno obuhvatiti i neželjeno zbivanje u rodilištu - navode. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • gowron 20.06.2023.

    Sveti možemo duh

  • mika13635 20.06.2023.

    Tko na sv.Duh dođe i odlazi po duhu Svetome.

  • 20.06.2023.

    Ne pricajte gl.p.s.i nema veze sa vezom,inace da po lokalnim bolnicama veza,da budes sigurniji u otkrivanja dijagnoze,onda dodes i lezis na rdavom krevetu ,haloooo covid testov preplaceni

Komentiraj...
Vidi sve komentare