To je to što me zanima!

Tvrdi da je ubio pukovnika: 'Ja sam mu pucao u prsa i u glavu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tijelo Gadafija su izložili su u u hladnjači mesnice trgovačkog centra u Misrati. Na tijelu mu se vide rane. Iz NATO-a su poručili će obustaviti akciju Ujedinjeni zaštitnik
Vidi originalni članak

Agencija AFP objavila je fotografije koje prikazuju posljednje trenutke Gadafijeva sina Mutasima. On je bio zadužen za nacionalnu sigurnost u Libiji. Na fotografijama se vidi kako puši i pije vodu. Bio je uz oca Moamera kad su ih u četvrtak uhvatili i ubili pobunjenici. Pogodili su ga u vrat. 

Tijelo njegova oca vlasti su u subotu izložile u hladnjači mesnice trgovačkog centra u Misrati. Izložili su i tijela sina i bliskih suradnika. Više tisuća ljudi stoji u redu kako bi vidjelo diktatora koji je zemljom vladao 42 godine. Na tijelu se vide rane od metaka na torzu te rana na glavi. Vjeruje se da su ga vojnici mučili prije smaknuća. Gadafijeva obitelj zatražila je oba trupla.

Na nenametljivoj i slabo posjećenoj konferenciji za medije glavni tajnik NATO-a, general Anders Fogh Rasmussen, objavio je kako je Zapadni savez odlučio 31. listopada obustaviti operaciju "Ujedinjeni zaštitnik". Kao i drugi zapadnjački dužnosnici Rasmussen nije izrazio žaljenje zbog jezive smrti svrgnutog libijskog diktatora koji je uhićen živ, ali je u bolnicu stigao mrtav.

Tvrdi da je ubio Gadafija

Svjetski mediji istovremeno donose i priču mladog 22-godišnjeg Sanada al-Sadeka al-Ureibija koji tvrdi kako je upravo on sa dva hica presudio Gadafiju i to iz njegovog zlatnog pištolja. Na snimci koju je objavio pokazuje i zlatni prsten i krvavu jaknu koji su navodno pripadali ubijenom libijskom diktatoru.

Druga verzija priče govori kako je do ubojstva došlo kad su se međusobno sukobile dvije skupine boraca za slobodu, jedna iz Misrate, a druga iz Bengazija, oko toga gdje će odvesti Gadafija. 

Pukovnik Gadafi je navodno pobunjenicima u šoku rekao: "U čemu je problem, dečki?". Borci sa zapada su ga potom počeli šamarati i stavili na haubu džipa želeći ga provesti kroz grad. Borcima s istoka to se nije svidjelo. Došlo je do svađe, a jedan muškarac uzeo je Gadafijev pištolj i ustrijelio ga. "Evo, sad ga slobodno uzmite", navodno je rekao ubojica borcima iz Misrate.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • sHADOW47 25.10.2011.

    Evo linka za istinu o cijeloj situaciji http://www.2shared.com/document/a2Z_KJ54/Libija.html • Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. • 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. • Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio je da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije. Je li libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije. • Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registriranih automobila. Ako neko hoće studirati u bilo kojoj državi u svijetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. • U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas. Ako hoćete kupiti auto vi dajete 20-30% od cijene, a ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete kupiti 85 litara benzina ili nafte. • U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg kruha košta 0,15 dolara. • U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci.

  • Ilirac 25.10.2011.

    Sve pacove koji pljackaju svoj narod i u njega pucaju ceka ista sudbina.Milosevic,Sadam,Čauševski,Bin Lasen,Gadafi,,,slijedeci je Ahmedinedzad.

  • feba 24.10.2011.

    Simbad kaže nešto za Alaha i muslimansku vjeru,hej čovječe i kod nas se ulazilo u crkvu prije ratovanja,i kod Srba isto.Svašta se u ime vjere radilo gnjusno i nevjerojatno.Pozadina svega je looovaaa a ne Bog.Jedan je Bog i mora da mu je muka od nas svih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare