To je to što me zanima!

Na udaru vrućine: Španjolska i Portugal 'pržit' će se na 50°C!

Stranica Severe Weather Europe objavila je kako se na Pirinejskom poluotoku očekuju iznimno visoke temperature. U Hrvatskoj se očekuje do 35 stupnjeva, ali mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina
Vidi originalni članak

Kako javlja meteorološka stranica Severe Weather Europe, na Pirenejskom poluotoku se očekuju iznimno visoke temperature ovoga tjedna.  Objavili su da će temperature dosegnuti čak do 50°C. Tako visoke temperature očekuju se u pojedinim dijelovima zapadne Španjolske te u središnjim dijelovima Portugala. 

U Hrvatskoj do 35°C, ali mogući pljuskovi i grmljavina

Što se Hrvatske tiče, danas će prevladavati sunčano i vruće vrijeme. Na kopnu će uz dnevni razvoj oblaka biti lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

ZABORAVIT ĆEMO NA SNIJEG? Vrijeme je 'poludjelo': Klima se mijenja, evo što čeka Hrvatsku

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu ponovo bura u jačanju.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 35 stupnjeva Celzijevih, na istoku i u gorju malo niža, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Meteoalarm je za srijedu izdao crveno, narančasto i žuto upozorenje. 

Što se tiče, pak, izgleda vremena za iduća tri dana, DHMZ navodi kako će od danas biti nestabilnije, ali i dalje vruće s toplim noćima. Bit će djelomice sunčano. U unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka lokalno će biti kiše te pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, osobito u četvrtak kada je poneki pljusak moguć i duž obale. 

NESNOSNE VRUĆINE Crveno upozorenje za Jadran: 'Velika je opasnost od požara'

UV indeks i dalje vrlo visok 

Vrijeme će u četvrtak biti nešto nestabilnije, posebno u unutrašnjosti. Noć će često biti topla, duž obale i na otocima i vrlo topla, a danju u većini predjela i dalje vruće, piše DHMZ. 

Najniža temperatura uglavnom od 20 do 26 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti malo niža, od 27 do 32, a na Jadranu od 32 do 35 °C.

UV indeks bit će još u srijedu vrlo visok u cijeloj Hrvatskoj, a od četvrtka nadalje će takav ostati tek na nekim područjima Jadrana. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • Uragan_1 01.08.2018.

    E Sunce Bogovo ovo je odmor kakav priželjkuje 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂

  • 01.08.2018.

    ma noći su prevruće nema vjetra teško za spavanje....

  • neznan00 01.08.2018.

    ako je budete mjerili na suncu kao prošle godine onda ce niti 50 c

Komentiraj...
Vidi sve komentare