Obavijesti

News

Komentari 108

Na udaru vrućine: Španjolska i Portugal 'pržit' će se na 50°C!

Na udaru vrućine: Španjolska i Portugal 'pržit' će se na 50°C!
1

Stranica Severe Weather Europe objavila je kako se na Pirinejskom poluotoku očekuju iznimno visoke temperature. U Hrvatskoj se očekuje do 35 stupnjeva, ali mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina

VIDEO

Kako javlja meteorološka stranica Severe Weather Europe, na Pirenejskom poluotoku se očekuju iznimno visoke temperature ovoga tjedna.  Objavili su da će temperature dosegnuti čak do 50°C. Tako visoke temperature očekuju se u pojedinim dijelovima zapadne Španjolske te u središnjim dijelovima Portugala. 

U Hrvatskoj do 35°C, ali mogući pljuskovi i grmljavina

Što se Hrvatske tiče, danas će prevladavati sunčano i vruće vrijeme. Na kopnu će uz dnevni razvoj oblaka biti lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Vrijeme je 'poludjelo': Klima se mijenja, evo što čeka Hrvatsku
Vrijeme je 'poludjelo': Klima se mijenja,  evo što čeka Hrvatsku

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu ujutro bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu ponovo bura u jačanju.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 29 i 35 stupnjeva Celzijevih, na istoku i u gorju malo niža, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Meteoalarm je za srijedu izdao crveno, narančasto i žuto upozorenje. 

Što se tiče, pak, izgleda vremena za iduća tri dana, DHMZ navodi kako će od danas biti nestabilnije, ali i dalje vruće s toplim noćima. Bit će djelomice sunčano. U unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka lokalno će biti kiše te pljuskova s grmljavinom koji mogu biti izraženiji, osobito u četvrtak kada je poneki pljusak moguć i duž obale. 

Crveno upozorenje za Jadran: 'Velika je opasnost od požara'
Crveno upozorenje za Jadran: 'Velika je opasnost od požara'

UV indeks i dalje vrlo visok 

Vrijeme će u četvrtak biti nešto nestabilnije, posebno u unutrašnjosti. Noć će često biti topla, duž obale i na otocima i vrlo topla, a danju u većini predjela i dalje vruće, piše DHMZ. 

Najniža temperatura uglavnom od 20 do 26 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti malo niža, od 27 do 32, a na Jadranu od 32 do 35 °C.

UV indeks bit će još u srijedu vrlo visok u cijeloj Hrvatskoj, a od četvrtka nadalje će takav ostati tek na nekim područjima Jadrana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u