To je to što me zanima!

Na ulicama Dubrovnika će biti aparati za prvu pomoć

Elektrode aparata AED se zalijepe na prsa unesrećenog, a aparat onda kaže što morate učiniti. Naravno, građani moraju prvo zvati Hitnu
Vidi originalni članak

U sljedećih bi se mjesec dana na najfrekventnijim gradskim točkama u Dubrovniku trebali postaviti aparati koje bi građani koristili ako nekome u njihovoj blizini pozli zbog srčanih tegoba. Aparati AED postavili bi se u zračnu luku, Stari grad, marinu i ostala mjesta, piše Jutranji. Aparati su jednostavni za rukovanje, a uz njih su i upute na hrvatskom jeziku. Elektrode se zalijepe na prsa unesrećenog, a aparat onda kaže što morate učiniti. Naravno, građani moraju prvo pozvati Hitnu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Chuchi82 27.08.2009.

    Po meni, ovo je super ideja! Studiram medicinu pa su nas još na prvoj godini uvježbavali da radimo sa AEDom. Naravno, kasnije učimo raditi sa naprednijim aparaturama. AED je stvarno jednostavan za koristiti. Radi sve sam praktički! Problem je nešto drugo. Jedan takav aparat dođe u prosjeku 1500 eura. Baš me zanima koliko bi jedan takav aparat \"ostao\" na mjestu. Da li bi ga prije netko maznuo ili bi ga neki vandali razbili? Čisto sumnjam da bi takvi aparati u ovoj lijepoj našoj dugo opstali nažalost.

  • Zeljk0 26.08.2009.

    to je glupost, znate zašto? jer nitko ne želi pomoći unesrećenom..svi ganjaju svoje brige....

  • mimidu 26.08.2009.

    A dok Hitna stigne - na bilo koje mjesto u Dubrovniku- mozes umrijet po tri puta! Ama bas sav promet je zakrcen do Starog Grada, a nasi dragi gradani se ni u ludilu ne bi makli Hitnoj s puta. Cemu onda AED???

Komentiraj...
Vidi sve komentare