To je to što me zanima!

Nabildani Poljak se udomaćio i očekuje da mu skoro dođe cura

Dvogodišnji Tadzik na svijet je došao u Krakovu, a pripada vrsti kineskih leoparda kojoj prijeti izumiranje. Tadzik je odrastao u zoološkom vrtu pa je navikao na ljude. Obožava jesti govedinu...
Vidi originalni članak

Iako je došao tijekom zime, tek smo ga sada odlučili pokazati javnosti, rekao nam je edukator Tomislav Krizmanić.

Zagrebački zoološki vrt dobio je novog stanovnika. Dvogodišnji mužjak kineskog leoparda u Zagreb je stigao iz Krakova. Tadzik se u Zagrebu već udomaćio, a uskoro bi mogao dobiti i curu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ženku očekujemo kroz neko vrijeme, no to ovisi o međunarodnom uzgojnom programu - kaže Krizmanić. Naglašava kako u prirodi ima samo 500 pripadnika kineskog leoparda. Njegova je podvrsta pred izumiranjem te je zato važno da si Tadzik osigura potomstvo. Timaritelji Tadzika opisuju kao nenasilnu životinju.

- Odrastao je u zoološkom vrtu pa je navikao na ljude - objašnjava Krizmanić. Dodaje kako Tadzikova vrsta ima gušće krzno od ostalih leoparda jer živi samo u sjeveroistočnoj Kini, koja je područje umjerene klime.

- Nije leopard iz tropskih krajeva pa može izdržati jako niske temperature i visok snijeg ima velike pjege, a inače je krupnije građe te pomalo nabijen - opisuje Krizmanić novog stanara. Mladi “nabildani Poljak” hrani se mesom, a posebno voli govedinu. Dok iščekuje dolazak partnerice, živi sam. Svi koji brinu o Tadziku, slažu se kako mu život u Zagrebu jako odgovara. Posjetitelje Zoološkog vrta svojim mačjim pogledom već je oduševio.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • tallija 11.03.2018.

    velika mica maca, prelijep je

  • vinja 11.03.2018.

    Ako već ne možemo uspostaviti rađanje novih ljudi neka se barem rijetki leopard pobrine za nastavljanje svoje vrste.

  • Paklena_Naranča 11.03.2018.

    Jedna domaća(kućna) mačka ima radijus kretanja preko 1km od svoga doma(koliko god se vole maziti, mačke mrze zatvorene prostore), i sad zamislite jednu ovakvu mačku ovog predivnog leoparda zatvoren u nekom odvratnom zoološkom vrtu, dno dna! Zoološke vrtove i cirkuse(sa životinjama) treba zatvoriti jednom za uvijek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare