Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Nabildani Poljak se udomaćio i očekuje da mu skoro dođe cura

Dvogodišnji Tadzik na svijet je došao u Krakovu, a pripada vrsti kineskih leoparda kojoj prijeti izumiranje. Tadzik je odrastao u zoološkom vrtu pa je navikao na ljude. Obožava jesti govedinu...

Foto: Borna Filic/PIXSELL
23 komentara

Iako je došao tijekom zime, tek smo ga sada odlučili pokazati javnosti, rekao nam je edukator Tomislav Krizmanić.

Zagrebački zoološki vrt dobio je novog stanovnika. Dvogodišnji mužjak kineskog leoparda u Zagreb je stigao iz Krakova. Tadzik se u Zagrebu već udomaćio, a uskoro bi mogao dobiti i curu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ženku očekujemo kroz neko vrijeme, no to ovisi o međunarodnom uzgojnom programu - kaže Krizmanić. Naglašava kako u prirodi ima samo 500 pripadnika kineskog leoparda. Njegova je podvrsta pred izumiranjem te je zato važno da si Tadzik osigura potomstvo. Timaritelji Tadzika opisuju kao nenasilnu životinju.

Zagrebački Zoo dobio novog predivnog mačka: Iz Krakowa stigao dvogodišnji mužjak kineskog leoparda

Posted by 24sata on 11. ožujka 2018

- Odrastao je u zoološkom vrtu pa je navikao na ljude - objašnjava Krizmanić. Dodaje kako Tadzikova vrsta ima gušće krzno od ostalih leoparda jer živi samo u sjeveroistočnoj Kini, koja je područje umjerene klime.

- Nije leopard iz tropskih krajeva pa može izdržati jako niske temperature i visok snijeg ima velike pjege, a inače je krupnije građe te pomalo nabijen - opisuje Krizmanić novog stanara. Mladi “nabildani Poljak” hrani se mesom, a posebno voli govedinu. Dok iščekuje dolazak partnerice, živi sam. Svi koji brinu o Tadziku, slažu se kako mu život u Zagrebu jako odgovara. Posjetitelje Zoološkog vrta svojim mačjim pogledom već je oduševio.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message