To je to što me zanima!

Propao referendum: HDZ ipak ostaje na vlasti u Pučišćima

Za valjanost referenduma na birališta je trebalo izaći 1023 od 2043 registriranih birača u Općini Pučišća. Protiv načelnika Marina Kaštelana glasalo 573 birača
Vidi originalni članak

Prvi hrvatski referendum za smjenu lokalne vlasti u Pučišćima na Braču ipak nije svrgnuo vladajuću HDZ-ovu koaliciju. Načelnik Marino Kaštelan i njegov zamjenik Alen Parunov ostat će na vlasti do idućih lokalnih izbora. Organizacijski odbor prikupio je 501 potpis za raspisivanje referenduma, a na kraju je protiv načelnika glasalo 573 birača od 646 koji su došli zaokružiti listiće. 

Nevažećih listića je bilo 21, a ostatak otpada na birače koji su podržali aktuelnu vlast. Načelnik Kaštelan zadovoljan je rezultatom, jer je mještane pozvao da mu bojkotom referenduma iskažu podršku. Ishodom je zadovoljan i sindikalist Tonči Drpić, jer smatra da je većina birača koji su glasali pokazala da ne podržavaju načelnika. Za valjanost referenduma na birališta je trebalo izaći 1023 od 2043 registriranih birača u Općini Pučišća.                  

Pučišćani su bili skeptični u ishod referenduma, davajući minimalne šanse za smjenu Kaštelana i Parunova. Prvi izlazni rezultati govorili su u prilog njihovoj skepsi. Do 11 sati listiće je zaokružilo 300 glasača, što je 15 posto od cjelokupnog biračkog tijela Općine Pučišća, koja još obuhvaća mjesta Pražnice i Gornji Humac. 

Načelnik Pučišća Marino Kaštelan potvrdio je da su oni pozvali na bojkot referenduma. 

- Na taj način želimo pokazati da Tonči Drpić nije u pravu kada kaže da je cijelo mjesto uz njega. Željeli smo da tiha većina napokon pokaže svoje mišljenje - rekao je Kaštelan.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • howyesno_1 11.05.2012.

    načelnik se još uvijek šepuri isprid Pipota, a situacija u mistu, u najmanju ruku, za sakrit se u mišju rupu ili još bolje ubit se.A i skupio je oko sebe "ekipu"- Putvinor, Reni, Bambo,Šeki, Nela...

  • howyesno_1 07.05.2012.

    E,moj načelniče! Di se ti gubiš među ovim pučišćanima?Ti tako lijep,zgodan i pametan među ovim "glupin linč*nama koji ne m*ritaju ni struje ni letr*ke? Šta*š,požen*li vlajine pa nan kroje sudbinu.

  • howyesno_1 07.05.2012.

    Čijim novcem je plaćen Josip Bauk,čijim Magda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare