To je to što me zanima!

Načelnik splitske policije: Čovjek kojeg tražimo je opasan za građane, snage su na terenu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sve policijske snage su na terenu. Blokade su u cijelom gradu, kazao je Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske
Vidi originalni članak

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske za RTL je komentirao nalet automobilom na prometnog policajca u Splitu.

- Za sada u komunikaciji s osobljem KBC-a možemo reći da smo optimisti. Vjerujemo da će se kolega, unatoč teškim ozljedama koje je zadobio, vratiti raditi policijski posao u dogledno vrijeme - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve policijske snage su na terenu, u ovom trenutku aktivno tragamo za osobom koju dovodimo u vezu s počinjenjem kaznenog dijela. Blokade nisu samo u Solinu i na istočnom dijelu grada, blokade su u cijelom gradu. Tražimo konkretno osobu i još neke koji su povezani s osobom. Koristim priliku, građane Splita i Splitsko-dalmatinske županije zamoliti za strpljenje i razumijevanje, da u ovoj situaciji kada razrješavamo jedno teško kazneno djelo, vjerojatno smo uzrokovali gužve koje ne bi bile ovog intenziteta u ovo vrijeme, ali vjerujem da će imati razumijevanja. Želim se zahvaliti velikom broju građana koji su iskazali solidarnost s policijom, na ovaj ružan dan za nas i vjerujem cijelu zajednicu - govori Marendić

INTENZIVNA POTRAGA VIDEO Svi izlazi i ulazi u Split su pod nadzorom policije, stvorile se velike gužve: 'Tu je kaos!'

- Vjerujem da ćemo do kraja dana razriješiti, barem u onom formalno-pravnom smislu. Također bi se zahvalio Kliničko bolničkom centru, rukovoditeljima i djelatnicima na odjelu gdje je naš kolega smješten, iskazali su izrazitu humanost, požrtvovnost i želju da budu na usluzi i obitelji i policijskim službenicima, a posebice kolegi za kojeg se nadamo da će se oporaviti - dodao je.

- Ako netko napadne policijskog službenika vozilom, u situaciji u kojoj je to mogao lako izbjeći vjerujem da je opasan i za ostale građane. Kontaktirat ćemo sve one koji mogu imati kontakt s njim - zaključio je načelnik Slobodan Marendić.

Proširili potragu 

Kako javlja Slobodna Dalmacija, policijska potraga se proširila i na susjednu Šibensko-kninsku županiju kako bi se nadziralo jedno od naselja u Općini Unešić. 

Radi se o Čvrljevu, odakle je porijeklom obitelj bjegunca te postoji vjerojatnost da krene u tom pravcu. Osim adrese na kojoj stanuje u Solinu, nadziru se i prilazi  Čvrljevu te se periodično patrolira i samim mjestom.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • felixxxx 30.11.2022.

    javit ce se sam, kad droge popuste

  • Fiko1 30.11.2022.

    kratko i jadno momak nije opasan za mrava, nesretna okolnost, nije sigurno ima namijeru ga udrit a kamo li ubit, desilo se uteka od panike i straha , svatko drugačije reagira, digla se panika da je to žalosno da čovije nezna bili smija ili plaka , mladom policajcu brz oporavak

  • zaladilo 30.11.2022.

    Ja misln da pulicija nije toi zadatak i njega ozniljno uzela jer je un več trebao bit uhvačen a ne da lude koga ubije il sebe sade

Komentiraj...
Vidi sve komentare