To je to što me zanima!

''Nadam se da će Kolinda na Ured staviti natpis na ćirilici''

Potez Predsjednice Grabar Kitarović bila bi jasna poruka da Hrvatska sigurno hoće u desno, ali ne i u desničarenje, napisao je bivši predsjednik Josipović u kolumni
Vidi originalni članak

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović u svojoj kolumni naslova ''Nečastivi na Pantovčaku i ćirilica u Vukovaru'' za portal Autograf napisao je kako smatra da razlog izmještanja Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Vukovar sigurno nije obilježavanje mirne reintegracije Podunavlja. 

- Ne vjerujem da je izmještanje potrebno ni radi pijeteta prema stradanjima Vukovara. I to se može dostojno učiniti jednodnevnim odlaskom u Vukovar. Isto je i s političkom podrškom razvoju gospodarstva u Vukovaru.

Ali ima jedna važna poruka koju možda Predsjednica želi dati, nadam se da je planira.Velika je i važna. Poruka kojom bi potvrdila privrženost multikulturalnosti i poštivanju ustavom utvrđenih manjinskih prava.

Zamislite da Predsjednica na svom privremenom uredu u Vukovaru, uz državnu i predsjedničku zastavu, stavi natpis: URED PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE U VUKOVARU – КАНЦЕЛАРИЈА ПРЕДСЕДНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ У ВУКОВАРУ. Nadam se da će to učiniti! - piše Josipović i dodaje kako bi predsjednica time u potpunosti ''opravdala svaki trošak, amortizirala svaku kritiku o tome kako se u teškim vremenima nepotrebno troši''. Ističe kako bi tim potezom ''obilježavanje mirne reintegracije dobilo puni smisao, kao i izmještanje Ureda u Vukovar''. 

- Potez Predsjednice, koja je svojevrsna ikona hrvatske desnice, pa i one koja razbija dvojezične ploče, bila bi jasna poruka da Hrvatska sigurno hoće u desno, ali ne i u desničarenje.

Posebno ne onog tipa kakav propagiraju neki likovi karikaturalne desnice koje smo vidjeli na Predsjedničinoj inauguraciji zbog zasluga u kampanji, razni bujanci, tomci, šeparovići, dnevnohaerovci… - napisao je Josipović. 

Idi na 24sata

Komentari 175

  • fatboyslim 26.01.2016.

    Ja znam da ce na.....i i ljevi i desni.

  • dokoza 15.01.2016.

    ko te sto pitaaa.. pljuc

  • JUGAISDEAD 15.01.2016.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare