Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
175 komentara

''Nadam se da će Kolinda na Ured staviti natpis na ćirilici''

Potez Predsjednice Grabar Kitarović bila bi jasna poruka da Hrvatska sigurno hoće u desno, ali ne i u desničarenje, napisao je bivši predsjednik Josipović u kolumni

Boris Ščitar/Večernji list
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
175 komentara

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović u svojoj kolumni naslova ''Nečastivi na Pantovčaku i ćirilica u Vukovaru'' za portal Autograf napisao je kako smatra da razlog izmještanja Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Vukovar sigurno nije obilježavanje mirne reintegracije Podunavlja. 

- Ne vjerujem da je izmještanje potrebno ni radi pijeteta prema stradanjima Vukovara. I to se može dostojno učiniti jednodnevnim odlaskom u Vukovar. Isto je i s političkom podrškom razvoju gospodarstva u Vukovaru.

Ali ima jedna važna poruka koju možda Predsjednica želi dati, nadam se da je planira.Velika je i važna. Poruka kojom bi potvrdila privrženost multikulturalnosti i poštivanju ustavom utvrđenih manjinskih prava.

Zamislite da Predsjednica na svom privremenom uredu u Vukovaru, uz državnu i predsjedničku zastavu, stavi natpis: URED PREDSJEDNICE REPUBLIKE HRVATSKE U VUKOVARU – КАНЦЕЛАРИЈА ПРЕДСЕДНИЦЕ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ У ВУКОВАРУ. Nadam se da će to učiniti! - piše Josipović i dodaje kako bi predsjednica time u potpunosti ''opravdala svaki trošak, amortizirala svaku kritiku o tome kako se u teškim vremenima nepotrebno troši''. Ističe kako bi tim potezom ''obilježavanje mirne reintegracije dobilo puni smisao, kao i izmještanje Ureda u Vukovar''. 

- Potez Predsjednice, koja je svojevrsna ikona hrvatske desnice, pa i one koja razbija dvojezične ploče, bila bi jasna poruka da Hrvatska sigurno hoće u desno, ali ne i u desničarenje.

Posebno ne onog tipa kakav propagiraju neki likovi karikaturalne desnice koje smo vidjeli na Predsjedničinoj inauguraciji zbog zasluga u kampanji, razni bujanci, tomci, šeparovići, dnevnohaerovci… - napisao je Josipović. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message