To je to što me zanima!

'Naftna mrlja utjecat će na ljude kao i napad 11. rujna'

Barack Obama usporedio je ekološku katastrofu u Meksičkom zaljevu s terorističkim napadom. Stravične posljedice kreirat će mišljenje o okolišu
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama rekao je kako bi naftna mrlja u Meksičkom zaljevu mogla imati jednaki psihološki utjecaj na ljude kao i teroristički napad na SAD 11. rujna 2001. godine. U intervjuu portalu Politico rekao je da će katastrofa 'oblikovati razmišljanje o okolišu narednih godina'.
- Na jednaki način kako smo postali ranjivi i kreirali vanjsku politiku nakon 11. rujna - rekao je Obama. Dodao je kako ne zna hoće li nacija uspjeti napraviti prijelaz s ekonomije bazirane na nafti za njegova života, ali 'sada je vrijeme za početak tranzicije. Izjavio je da će posljedice nafte osjetiti 'naša djeca, unuci i praunučad'. Obama će u ponedjeljak navečer četvrti puta posjetiti mjesto katastrofe i provesti tamo noć. U utorak će se iz Bijele kuće obratiti naciji o toj temi. Iz Bijele kuće su rekli kako će British Petroleum osnovati veliki fond za kompenzaciju žrtvama naftne katastrofe u Meksičkom zaljevu. Bill Burton, glasnogovornik Bijele kuće, rekao je kako administracija s tvrtkom BP raspravlja i o veličini fonda te načinu na koji će isplaćivati sredstva iz njega.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Dalekoo 14.06.2010.

    Nebi me cudilo da se sve ovo nije odigralo tako slucajno kako sad izgleda i da bi uskoro mogli doznat kakav plan je u pozadini.Malo toga se dogadja na ovom svjetu slucajno, samo mi svakodnevni ljudi sa svakodnevnim problemima kasno to shvacamo

  • classic 14.06.2010.

    Koja ironija.... po cijelom svijetu ratujete zbog nafte a sad ce vas nafta ugusit....

  • mayhem26 14.06.2010.

    Na mene nije niti najmanje utjecao napad 11 rujna.Al volio bi da malo našopaju one nadobudne britance jer ih mrzim iz dna duše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare