To je to što me zanima!

Nagradio ga: Zvijezdi NBA lige vratio je izgubljeni novčanik

Čistač plaže u Murteru slovenskom je NBA igraču Goranu Dragiću vratio izgubljeni novac. Košarkaš ga je izdašno nagradio. Dragić je lani s Miami Heatom potpisao ugovor težak 90 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Sezonski radnik Komunalnog poduzeća Općine Murter-Kornati ‘Murtela’ Marin Pirija (52) dokaz je da još uvijek postoje pošteni ljudi.

Rano ujutro čistio je plažu Slanicu u Murteru, kad je naišao na odbačeni novčanik kod restorana Morski pas.

- Pogledam unutra, vidim tri-četiri valute, osobnu kartu, nekoliko bankovnih kartica, sve dokumente... Stavio sam ga u džep i nastavio čistiti, a na kraju smjene sam novčanik predao u upravu komunalnog poduzeća, ispričao je Marin. Uprava je kontaktirala slovenski košarkaški savez. Tako su dobili broj vlasnika novčanika, slovenskog košarkaša Gorana Dragića (30), člana NBA momčadi Miami Heat.



- No tada me dočekalo iznenađenje. Goran je za mene ostavio omotnicu u koju je stavio novac kao nagradu, broj telefona i poruku da se nađe sa mnom - kaže Prija. Njegov sin Nino Metod (12) košarkaš je KK Murter i Goranov obožavatelj, pa mu je bila velika čast upoznati NBA igrača. Marin ne želi otkriti koliku mu je nagradu Dragić ostavio u kuverti. Kaže da ga je nagradio vrlo izdašno, ali smatra da ne bi bilo u redu da otkrije iznos. Otkriva tek da je to bio dio gotovine iz novčanika, za koju kaže samo da ju je bilo mnogo. Goran Dragić je lani s Miami Heatom potpisao ugovor težak 90 milijuna dolara.


 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • the_blue_boy 12.07.2016.

    Prije par godina izgubila sam novčanik, a u njemu osobna, autobusna karta i 70 kuna. Dečko je bio razredni prijatelj mog poznanika, pa mi je po njemu poslao novčanik. Sramota me i dan danas što mu nisam ništa ostavila...

  • jabuka5 12.07.2016.

    jako lijepo , i mirna mu je savjest ,, a kad nije opasno je , ona pojede čovjeka , jer ............Savjest je skrovita jezgra u srcu čovjeka kojom upravlja Bog ......bravo pošteni čovjeće..

  • Ines_ 12.07.2016.

    Gubitak novčanika......noćna mora zbog dokumenata....ali kad te pošteni nalaznik traži preko radio - Splita kao mene......to je već uspomena na kvadrat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare